Itt a nyár!

Pénteken tartósan 30 fok felett volt a hőmérséklet.

Megérkezett az igazi nyári jó idő. Pénteken a városban tartósan 30 fok felett volt a hőmérséklet. Szombaton várhatóan 24-25 fok lesz, de vasárnap újra 30 fölé kúszhat a hőmérő mutatója.

A viharsarokba is beköszöntött a nyári hőség. A belvárosban már most is sokan fagyival a kezükben sétálnak. 

– Gondolkoztunk rajta, hogy kimegyünk valahova fürödni, de még vagyunk biztosak benne – mondta egy fiatal pár férfi tagja egy fagylalttal a kezében.

A nagy melegben többen a békéscsabai strand felé vették az irányt. Az Árpád fürdőben is elkezdődött a vakáció, a fiatalok közül sokan a csúszdát választják, az idősebbek pedig a medencék valamelyikében hűsölnek. A helyi strandon már május óta a nyári időszámítás szerint várják a vendégeket, most azonban a jó idő is megérkezett. 

– Két kisgyermekem van és mindketten szeretik a vizet, sokszor jövünk ki a békéscsabai strandra is és fürdünk a gyerekekkel, úgyhogy várjuk ezt a sok jó időt a nyáron – fogalmazott Bábel Tamás.

Bár pénteken még nem volt teltház, de szombaton a Magyar Úszás Napján reggel 6 és délelőtt 11 óra között ingyenes lesz a belépés a városi strandra. 
 

Megosztás:

Címke: , ,