Iszogatás közben jött az ötlet - Családi házba tört be négy békési férfi

2024. április 4. 13:54 | behir.hu

Egy üresen álló családi házba tört be négy férfi Békésen. Műszaki cikkeket, szerszámgépeket és különböző lakberendezési tárgyakat vittek el. A lopott dolgoknak nem sokáig örülhettek, a békési rendőrök már másnap elfogták őket.

Szombat esti bulira gyűlt össze négy férfi 2024. március 30-án egyikük békési otthonában. Iszogatás közben jött az ötlet, hogy betörnek egy közeli családi házba, és ellopnak néhány dolgot, amit pénzzé tudnak tenni. Átmásztak a kapun, felfeszítették az ajtót, és több háztartási gépet, szerszámot és lakberendezési tárgyat vittek el. Tudták, hogy az ingatlant már régóta nem lakják, ezért remélték, hogy a betörést nem fedezik fel egyhamar. Nem így lett!

A tulajdonos ugyanis megkérte a szomszédját és az egyik rokonát is, hogy rendszeresen ellenőrizzék a házat és ürítsék ki a postaládát is. A betörés másnapján a szomszéd észrevette, hogy nyitva van az egyik ajtó, ezért értesítette a tulajdonos rokonát, hogy nézzen körül a portán. A férfi látta, hogy betörtek hozzá, ezért értesítette a rendőröket. A Békési Rendőrkapitányság nyomozói már másnap azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható egyik férfit, aki beismerő vallomást tett, és megnevezte a társait is. A rendőrök lopás bűntettének gyanúja miatt indítottak eljárást ellenük, a zsákmányolt dolgokat pedig visszaadták a tulajdonos hozzátartozójának.

Ez az eset is jól mutatja, hogy milyen fontos az elővigyázatosság. Ha hosszabb időre elutazunk, vagy üresen hagyjuk a házunkat, kérjünk meg valakit, hogy rendszeresen nézze meg az ingatlant, ellenőrizze, hogy nem-e jártak ott illetéktelenek. Ha a betörésről időben érkezik bejelentés a rendőrségre, nagyobb eséllyel derül fény ez elkövető kilétére. 

Forrás: police.hu

További programok »

Itthon

Átadták a sportcsarnokot Mezőhegyesen

A mezőhegyesi fejlesztések azt a célt szolgálják, hogy az itt élők ne érezzék magukat harmadrendű polgárnak a fejlettebb régiókban élőkhöz képest - mondta Lázár János szombaton Mezőhegyesen, ahol Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen átadták az új sportcsarnokot.
09:29
FEL