Ismét elindult a közmunkások versenyszférába jutását segítő program

2021. április 16. 11:06 | behir

A programra félmilliárd forintos keretösszeget különítettek el, amely 1-2 ezer közfoglalkoztatott elhelyezkedését segítheti.

 

– Április 15-én ismét elindult a "Közfoglalkoztatásból a versenyszférába" program, amelynek az a célja, hogy a közmunkások mielőbb elhelyezkedjenek a versenyszférában – olvasható az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleményében.

A programba belépőket bónuszokkal jutalmazzák, amennyiben már a közfoglalkoztatási szerződésük lejárata előtt munkát vállalnak a piacon. A juttatás mértéke annál magasabb, minél hamarabb tesz valaki lépéseket. A bónusz maximális összege 45 600 forint lehet havonta, amit utólag küldenek el.

– A programra félmilliárd forintos keretösszeg áll rendelkezésre, amely 1-2 ezer közfoglalkoztatott elhelyezkedéséhez járulhat hozzá – fogalmazott a közleményben Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár.

Az a mezőgazdasági idénymunkát végző közfoglalkoztatott is jogosult az elhelyezkedési juttatásra, akinek napi díjazása 2 ezer forint, így egy hónapra akár 62 ezer forintot is kaphat. A programban résztvevők nettó keresete a minimálbérrel számolva mintegy 160 ezer forint lehet, amely közel háromszorosa a korábbi bevételüknek.

További információk és a részletes dokumentumok a munka.hu oldalon találhatók

Forrás: Innovációs és Technológiai Minisztérium

További programok »

FEL