Ismét elérhető az elektromos kerékpárok vásárlását támogató pályázat

2021. május 4. 17:35 | behir

A támogatás maximális mértéke a vételár 50 százaléka.

 

– Az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató pályázatnak már a hatodik fordulója nyílt meg május 3. és 7. között – olvasható Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese közleményében. Hozzátette, hogy a kormány eddig mintegy 3500 elektromos kerékpár kedvezményes megvásárlásához járult hozzá közel 376 millió forinttal.

A támogatás célja, hogy csökkentse a munkavállalók autóhasználatát, és egészséges, környezetkímélő kerékpározásra ösztönözze a lakosságot. Az 1 milliárd forintos keretösszegű pályázat hatodik szakasza május 3-án indult el.

– A támogatás maximális mértéke a vételár 50 százaléka, pedálszenzoros kerékpárok esetében legfeljebb 90 ezer forint, nyomatékszenzoros kerékpárok esetében pedig legfeljebb 150 ezer forint – áll a közleményben. Mint írták, idén tavasztól egyszerűsödött a pályázat elszámolások folyamata, így már nem szükséges benyújtani és megkötni sem az adásvételi szerződést.

A pályázat részleteiről az IFKA honlapján érhető el bővebb tájékoztatás. A dokumentumokat ebben a fordulóban 2021. május 7-én éjfélig lehet benyújtani.

Forrás: Innovációs és Technológiai Minisztérium

További programok »

FEL