Ismét dobálhatják a száznyolcvanakat a békéscsabai dartsosok

2020. július 30. 17:24 | Hidvégi Dávid

Úraindult az európai és a békéscsabai darts-élet is, így a versenyeken újra megpróbálkozhatnak a sportolók egy kilencnyilas kiszállóval vagy száznyolcvanat érő három dobással. A világjárvány időszakában online versenyeket rendeztek a sportágban, amelyek egyikén kiemelkedő eredményt ért el a csabai klub egyik fiatal játékosa.

A Swietelsky Békéscsabai Darts Sportegyesületnél fontos változás történt, mivel az eddigi elnök, Filyó Tibor lemondott a tisztségéről és visszavonult a sportágtól – helyét Sztvorecz László vette át. A klub új vezetője – aki korábbi sportsérülése miatt váltott sportágat – a behir.hu kérdésére hangsúlyozta, hogy hamarosan újabb termet vehetnek majd birtokba, így a BDSE játékosai már két helyiségben készülhetnek a Csabagyöngye Kulturális Központban.

 

 

– Kardinális változást nem tervezünk, az első egyeztetéseken már túl vagyunk az elnökséggel. Maradunk a megkezdett úton, haladunk tovább. Mindig vannak új ötletek. Próbáljuk hirdetni az igét arról, hogy milyen jó ez a sportág, szeretnénk új helyszínekre is eljutni. Tervben van a klub bővítése, ha lehetőség nyílik rá, szeretnénk együttműködni iskolákkal, ezzel növelve az utánpótlásunkat. Felnőtt játékosok jelentkezését is várjuk, hiszen már én is így kezdtem el játszani, miután a labdarúgást nem folytathattam – fogalmazott az elnök.

Az elmúlt hónapokban az eheti tisztújításig az alelnök intézte a klub ügyeit. Komlódi Péter elmondta: a koronavírus-járvány alatt a szövetségek online versenyeket tartottak világ- és országszerte. Hozzátette: az anyagi feltételeik továbbra is adottak, köszönhetően a szponzoriaknak és a város támogatásának, illetve annak, hogy a kulturális központ helyszínt biztosít számukra.

 

 

– A március végén bevezetett korlátozások a klub aktivitását egy kicsit megállította. Nagyon sok versenyzőnk akkor éppen komoly lendületben volt, már ami a versenyeredményeiket illeti.  Annyi szerencsénk volt, hogy ezt a sportágat a sajátosságaiból fakadóan otthon is kiválóan lehet űzni és gyakorolni, majd jöttek az internetes versenyek, amelyeknek köszönhetően tarthatták a formát a sportolóink – emelte ki az alelnök.

A békéscsabaiak egyik versenyzője egy neves nemzetközi szponzor által szervezett versenyen ért el második helyezést összetettben. Papp Rajmund elmondta, hogyan kell elképzelni egy ilyen online megmérettetést.

– Van egy alkalmazás az interneten, amelyen keresztül az egész világon mindenki játszhat mindenkivel. A felületen írtuk az eredményeket és közben videóhíváson keresztül felhívtuk egymást, ezzel ellenőrizve, hogy mindenki az igazat írja be. Egyébként köszönöm, hogy egy ilyen kaliberű versenyre meghívtak, hiszen magasrangú játékosokkal játszhattam együtt – mondta a fiatal versenyző.

A hétvégén már helyszíni versenyek lesznek, szombaton egyéniben felnőtt magyar bajnokságot, míg vasárnap csapatban magyar kupát rendez a hazai szövetség.

 

Galéria

 

További programok »

Sport

FEL