Ismét csökkenhetnek a héten az üzemanyagárak

2023. november 20. 10:07 | behir.hu

Múlt pénteken véget érni látszott a benzin és a dízel árcsökkenése, a hét folyamán azonban további csökkenésre számíthatunk.

Csökkent a Brent típusú olaj hordónkénti ára, bár a heti változás mértéke ugyan nem volt jelentős hétfőtől vasárnapig, de az olaj árának csütörtöki állapotához hasonlítva közel 5 százalékos volt a visszaesés a hét elejéhez képest – derül ki a Holtankoljak legutóbbi adatközléséből.

Az üzemanyagár-figyelő portál szerint az olaj hordónkénti ára 80 dollár körül mozog, s néha lecsökken 76 dollárra. A következő hónapokban is arra kell számítani, hogy az jegyzésárak maradnak a hordónkénti 80-85 dolláros szinten. A vasárnapi közlés szerint jelenleg

- a 95-ös benzin átlagosan 593, 
- a gázolaj pedig 610 forintba kerül literenként.

– A forint árfolyama pedig nem is alakulhatna jobban a dollárral szemben, a héten 1,5 százalékkal erősödött. Az árfolyam tartja magát 350 forint alatt, jelenleg 347 forint a dollár jegyzési ára – olvasható a gyűjtésben.

Bár a múlt heti utolsó árakhoz képest növekedés látható, a portál szerint a héten csökkenhetnek az üzemanyagárak, és már a gázolaj átlagára is lecsökkenhet a 600 forint alatti szintre.

Forrás: VG

Ezek is érdekelhetik

További programok »

FEL