Ismét a láthatóság fontosságára hívja fel a figyelmet a Megvilágosodás Napja

2018. szeptember 5. 13:59 | behir

A Békés megyében hagyományos rendezvény az elmúlt évekhez képest újabb akciókkal, kedvezményekkel várja a kerékpárosokat.

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság idén is megrendezi a Megvilágosodás Napját. Ősszel rövidülnek a nappalok, egyre többet kell szürkületben, sötétben közlekedni. A rendezvény célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a láthatóság fontosságára. A rendőrség és az akcióban résztvevő vállalkozások szeretnének segítséget nyújtani a kerékpárosoknak ahhoz, hogy felszereljék a kerékpárjaikat.

 

Békésen, Békéscsabán, Battonyán, Békéssámsonban, Csorváson, Füzesgyarmaton, Dobozon, Gyomaendrődön, Gyulán, Mezőberényben, Mezőkovácsházán, Tótkomlóson, Sarkadon, Szarvason, Szeghalmon és Vésztőn október 5-én összesen 23 üzlet, illetve szerviz várja majd kedvezményekkel a bicikliseket.

 

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság pedig ajándékokkal készül azoknak, akik tesznek saját biztonságukért. Aki ellenőrizteti kerékpárja műszaki állapotát és azt, hogy megvannak-e rajta a kötelező felszerelések, sorsjegyet kap. Emellett, ha hiányzik a küllőprizmája, díjmentesen kap újat, valamint fényvisszaverő matricát a kerékpárjára. Ha első világítást vásárol a kerékpárra, a hátsó világítás ajándék. Küllőre szerelhető prizma, fény, illetve reflexcsíkos gumiköpeny vagy prizmás pedál vásárlása esetén is ajándék jár. Lámpa és prizma készletet kap, aki visszapillantó tükröt, csengőt, kerékpáros fejvédő sisakot, térdvédőt, könyökvédőt, vagy gyermekülést vásárol. A bicikli fékjét is érdemes most ellenőriztetni, mert ha nem működik jól, a szervizzel is rendelkező üzletekben megvásárolt új fékbetétet díjmenetesen felszerelik.

 

 

Békéscsabán, a Csaba Centernél 16 és 20 óra között díjmentesen ellátják egyedi azonosítóval az érdeklődők kerékpárjait. Ez a lopások megelőzése és felderítése szempontjából is hasznos.

A program zárásaként, október 5-én, 19 órakor 8 városban indul esti lámpafényes kerékpáros felvonulás. Békéscsabán, a Bartók Béla út és a Munkácsy utca kereszteződésében lévő áruház parkolójában, Békésen a Széchenyi téren, az Elektro Pont üzlet parkolójában, Gyulán, a Kossuth téri parkolóban, Sarkadon az Árpád fejedelem téri Árpád szobornál, Szarvason a Szent István Egyetem Szabadság úti parkolójában, Orosházán, Mezőkovácsházán és Szeghalmon pedig a rendőrkapitányság előtt 18 óra 30 perctől várják majd a felvonuló kerékpárosokat.

Mindenki, aki a Megvilágosodás Napjának bármelyik programján részt vesz, sorsjegyet kap, amellyel a felvonulások utáni sorsoláson ajándékot nyerhet. Az akcióban résztvevők üzletek és szervizek címeit tartalmazó plakát az alábbiakban letölthető és megtalálható a Facebookon, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Információs Portálján.

 

Forrás: police.hu

Gyula

Gyulán is létesült okos zebra a gyalogosok védelme érdekében

Újabb okos zebrával bővült Békés megye – Ezúttal Gyula központjában, a nagy forgalmú Béke sugárúton létesült egy kivilágított gyalogosátkelőhely. A kezdeményezéshez korábban Orosháza és Békéscsaba is csatlakozott. A Generali a Biztonságért Alapítvány pályázatának elsődleges célja a közlekedésbiztonság, azon belül pedig a gyalogosok védelme.
2020. május 26. 06:56
FEL