Iparkamara: Váljon a szakmája mesterévé vagy vizsgafelügyelővé

2023. február 5. 07:32 | behir

Békés vármegyében évek óta több mint száz szakember tesz mestervizsgát. A tanulás és a megmérettetés célja, hogy a szakmunkás a magasabb szintű szakmai elismertséget jelölő „Mester” minősítést megszerezze.

Ezen kívül lehetőséget teremt a mesternek, hogy a szakmát tanuló fiatalokkal magasabb színvonalon foglalkozhassanak. Nem elég ismerni a szakma fortélyait, a leendő mesternek tanulnia is kell. Mestervizsgával kapcsolatosan a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkatársai adnak bővebb felvilágosítást a 66/324-976-os telefonszámon, illetve bmkik@bmkik.hu email címen. Írásos tájékoztató és a kitöltendő jelentkezési lapok itt érhetőek el: https://www.bmkik.hu/index.php?id=2677

Vizsgafelügyelőknek is lehet jelentkezni a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál. A szakmai vizsga bizottsága mindig három tagból áll, amelynek ellenőrzési feladatokat ellátó tagja, a vizsgafelügyelő felel a szabályszerűségért. A felügyelőt a megmérettetés helyszíne szerint területileg illetékes gazdasági kamara delegálja. Február 20-ig jelentkezhetnek a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál azok, akik szeretnének bekerülni a vizsgafelügyelők névjegyzékébe.

A pályázaton az vehet részt, aki a megpályázott szakmának megfelelő felsőfokú szakirányú végzetességgel rendelkezik. Ez technikumban tett vizsga esetén azt jelenti, hogy a vizsgafelügyelőnek tanárképzésben szerzett mesterfokozattal vagy felsőfokú végzettséggel és az ágazatnak megfelelő szakképzettséggel kell rendelkeznie. A szakképző iskolában megszerezhető vizsga esetén megfelelő felsőfokú végzettség és szakképzettség vagy felsőfokú végzettség és az ágazatnak megfelelő szakképesítés kell és tíz év szakmai gyakorlat. A pályázatokról https://www.bmkik.hu/index.php?id=2864 oldalon lehet részletesen olvasni. A 30/590-0088-as telefonszámon Miholecz Ildikó, a kamara vizsgadelegáló referense ad felvilágosítást.

A képzések a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával valósulnak meg. Támogatási szerződés: GFA-KA-KIM-17/2022/TK/02

 

További programok »

Gazdaság

Zöldítés és fiatalítás – agrárfórumot tartottak Biharugrán

5400 milliárd forint érkezik a következő öt évben a magyar gazdákhoz – fogalmazott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke csütörtökön, a Biharugrán rendezett agrárfórumon. Az eseményen többek között szó esett az aktuális agrárpolitikai kérdésekről és adójogi változásokról is.
2023. március 31. 08:44
FEL