Innen nyílnak a csillagok - Nyílt nap a Lencsési Általános Iskolában

2016. február 1. 11:55 | behir.hu

A szülőknek hamarosan dönteniük kell, melyik intézménybe íratják óvodából kilépő gyermeküket. Az iskola kiválasztása mindig nehéz, hiszen mindenki a lehető legjobbat szeretné annak, akit mindennél jobban szeret. Ebben a döntésben segítenek az általános iskolák által meghirdetett nyílt napok. A különböző „iskolakóstolgató” programok alatt a szülőknek és a gyerekeknek is lehetőségük van bepillantani az intézmény életébe és megismerkedni a tanítókkal. Idén Békéscsabán elsők közt mutatkozott be a Lencsési Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola.

Az egész napos rendezvényen játékos formában ismerkedhettek meg gyerekek és felnőttek az intézmény pedagógusaival, kipróbálhatták az iskola tanórán kívüli foglalkozásait. A legkisebbek számára a napot a könyvjelzők, farsangi díszek készítése, arcfestés, gyöngyfűzés vagy éppen rögtönzött gitáróra tette színesebbé. De a mozgás is fontos szerephez jutott, az iskola tornaterme hamar megtelt a labdázó, vagy csak boldogan szaladgáló gyerekekkel.

És miközben a leendő kisiskolások kipróbálhatták magukat a különféle sportokban, vagy a kreatív foglalkozásokon, addig a szülők betekintést nyerhettek az itt folyó oktatásba és megismerhették a lakótelepi intézmény számtalan előnyét.

A kezdetekkor mégsem az iskolán, hanem főként a tanítón múlik, felkelti-e a kíváncsiságot, a tanulási vágyat a gyerekekben. Ezért első osztályban a szakemberek szerint inkább pedagógust, mint intézményt válasszunk a gyermekeinek. És ilyenkor is figyeljünk a kicsik jelzéseire, mert az ő választásuk megbízható, megérzik ki az, aki szeretni, támogatni fogja őket az iskolában eltöltött évek alatt.

 

FEL