Ingyenes tetoválást készítenek a cukorbetegeknek

 
 

Életmentő tetoválást készítenek cukorbetegeknek, méghozzá teljesen ingyen. A pár hónapja indult kezdeményezéshez országszerte csatlakoznak tetoválók és szalonjaik, hogy segítsenek elhagyhatatlan jelzést készíteni.

A lényeg, hogy a krónikus betegséget és a gyógyszerallergiát jelző karkötőhöz hasonlóan, a betegek jelezni tudják a mentőknek és orvosoknak, hogy a cukorbetegség milyen típusában szenvednek.

Az egyezményes mintát diabetologussal és mentősökkel is egyeztették, hogy bárki számára felismerhető legyen.

Aki szeretne ilyen tetoválást, keresse a külön erre a célra létrehozott Facebook-csoportot, ahol egy rögzített bejegyzésben megtalálja a kezdeményezéshez csatlakozott tetoválók országos listáját. 

“Kedves diabéteszesek, ezt a csoportot arra a célra hoztuk létre, hogy megpróbáljunk koordinálni országosan azok között a tetoválók között, akik vállalják, hogy ingyenesen elkészítik a diabéteszes tetoválást az önök számára. Csoportunk még csak most indult, így előfordulhatnak kisebb, nagyobb nehézségek. Mindannyian munka mellett végezzük ezt a tevékenységet, megértésüket és a türelmüket köszönjük” – írják a kezdeményezés szervezői

 

Forrás: ujnemzedek.hu

 

Megosztás:

Címke: , , , ,