Ingyen wifi Csaba főterén, több mint tízezer négyzetméteren

2015. november 3. 14:38 | behir.hu

Hétfőtől ingyen internetezhetnek Békéscsaba főterén az arra járók. November 2-ától több mint tízezer négyzetméteren van ingyenes wifi szolgáltatás a Jókai színház épületétől a Kossuth térig.

Főként fiatalok használják az internetet Békéscsaba főterén. Ebben nincs semmi meglepő, hétfőtől azonban már egészen nagy területen ingyen tehetik meg ezt az arra járók, hiszen több mint 10 ezer négyzetméteren épült ki a wifi szolgáltatás a főtéren.

Kedden megkérdeztünk néhány arra járót az ingyen wifiről. Rakonczai Zsolt szerint a fiatalok számára manapság ez egy elengedhetetlen és nélkülözhetetlen dolog. Somosi Attila szintén örömmel fogadta a lehetőséget mert így, ha a főtér felé jár, minden további nélkül meg tudja nézni az e-mailjeit, üzeneteit.

A szolgáltatást Bartus Gyula, a Békéscsabai Jókai Színház Jászai-díjas színművésze is igénybe veszi. Korábban mindig a teátrum öltőzőjében lévő számítógépet használta, most már a színház előtt is csatlakozhat a világhálóra.

- Praktikus. Én is mobiltelefonnal járok a város különböző területein. Ha jelez a telefonom, rákapcsolódhatok a wifi-re, elintézhetem, amit kell, jó hogy „kéznél van” a szolgáltatás – mondja Bartus Gyula.

 

Az ötlet a Békéscsabai Garabonciás Napok alkalmával merült fel. Szarvas Péter polgármester ekkor több ezer fiatalnak ígérte meg, hogy rövid időn belül megvalósítják ezt a tervet és lehetőség nyílik az ingyenes internetezésre a belvárosban.

- Most készült el a rendszer, a Szent István téren egészen a Jókai színháztól a Kossuth térig terjedő szakaszon nyugodtan lehet szörfözni annak, aki rendelkezik erre alkalmas telefonnal vagy számítógéppel. Úgy látom örömmel fogadták a békéscsabaiak ezt a fejlesztést, hiszen amikor bejelentettük, hogy rá lehet kapcsolódni, sokan azonnal kipróbálták – tudtuk meg Szarvas Péter polgármestertől.

A főtéren november 2-ától működő hálózathoz bárki jelszó nélkül csatlakozhat okostelefonjáról, táblagépéről vagy akár hordozható számítógépéről is.

Kovács Dávid

FEL