Indul Mezőhegyes történetének legnagyobb kerékpárút-fejlesztése

2021. november 22. 17:00 | behir.hu

Több mint kétmilliárd forintból 10 kilométer hosszon létesül Mezőhegyes közigazgatási területén kerékpárút. Békés megyei vállalkozás lesz az építő.

A Békés Megyei Önkormányzat és Mezőhegyes közösen nyújtott be és nyert pályázatot a TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) keretében. A „Mezőhegyes - Megyehatár kerékpárút hálózat fejlesztése új kerékpárforgalmi létesítmények építésével, 4444 és 4434 jelű utak kereszteződésében körfogalom kialakítása” című projekt közbeszerzési eljárása eredményesen lezárult, így a Bólem Építőipari Kft-vel, mint nyertes ajánlattévővel megtörtént a kivitelezési szerződés megkötése.

A megyeházán Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke, Pap István, Mezőhegyes polgármestere és Mochnács Pál, a Bólem Építőipari Kft. ügyvezetője látták el kézjegyükkel a dokumentumot.

Galéria

A projekt keretében 2,136 milliárd forint bruttó összköltséggel Mezőhegyes közigazgatási területén mintegy 10 kilométer hosszon kerékpárút épül, továbbá a 4444 és 4434 jelű utak kereszteződésében egy körforgalmat is kialakítanak.

A projekt költségvetése által biztosított támogatáson felül 300 millió forint többletforrás bevonása szükséges, a benyújtott többletforrás igényt az elbíráló bizottság jóváhagyta.

A kiviteli tervek elkészíttetésére a szerződés hatályba lépésétől számítva 90 nap, a kivitelezési feladatokra a beruházás első részére (4427 jelű út melletti létesítmények) 180 nap, a második részére (4434-4444 jelű utak melletti létesítmények és körforgalom létesítés) 360 nap áll rendelkezésre.

További programok »

Fejlesztéspolitika

A napokban elkezdik mérni Békéscsaba levegőminőségét

Levegőminőség-mérőállomás érkezett Békéscsabára. Az új szerkezet már a héten elkezdi gyűjteni az adatokat, januártól pedig az országos hálózatba is bekapcsolódhat. A konténer a Jaminai rendelőintézet udvarán kapott helyet, hétfő délelőtt.
2021. november 29. 17:16
FEL