Indul Magyarország első pálinkás bonbon versenye

2023. március 6. 19:07 | behir.hu

Március 6-ától lehet nevezni "Az Év Pálinkás Bonbonja" versenyre. A nemzetközi tapasztalatok alapján felépített, hazánkban egyedülálló megmérettetést a Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvényeként hirdették meg. A verseny célja a Hungarikum magyar pálinka, mint a nemzeti italunk, és a kiváló minőségi csokoládék közös kulináris élvezeti értékeinek népszerűsítése.

Gyula, a pálinka fővárosa. Innen indult hazánk első és máig is működő legnagyobb pálinkafesztiválja, amelyhez kapcsolódóan szintén úttörőként elindult egy pálinka és párlatverseny.

2023-ban újabb megmérettetéssel rukkoltak elő a szervezők, és meghirdetik "Az Év Pálinkás Bonbonja" megmérettetést., melynek céja a hazai kézműves csokoládés műhelyek, cukrászüzemek, édesipari termékeket is előállító vendéglátóhelyek, és a minőségi gyümölcspálinkákat gyártó cégek szakmai együttműködésének előmozdítása.

A versenyre azon Magyarországon működő, (adószámmal rendelkező) vállalkozók, vállalkozások, mint kézműves csokoládé műhelyek, cukrászüzemek, vendéglátóhelyi cukrászok, chef-ek, és egyéb édesipari termékeket előállítók nevezhetnek, akik minőségi alapanyagokból készített termékeikben a 2008. évi LXXIII. számú pálinka törvényben rögzített kereskedelmi célú pálinkafőzdék pálinkáit használják fel.

Nevezési időszak: 2023. március 6. és 2023. április 24. között.

A termékek beérkezési határideje: 2022. április 26. 

Az érzékszervi zsűrizés időpontja: 2023. április 27.

Eredményhirdetés: 2023. május 27. 

Nevezniwww.gyulaipalinkafesztival.hu honlapon, a Bonbonverseny menüpontban letölthető „Vállalkozás” és „Termék” regisztrációs lapok kitöltésével, és elküldésével lehet. Minden termékhez külön-külön kell „Termék Regisztrációs Lap”-ot beküldeni, melyen fel kell tüntetni a felhasznált gyümölcspálinka fajtáját, gyártóját, a termék összetevőit, illetve egy rövid gyártói receptúrát, gyártástechnológiai elemeket, ami alapján a zsűri értékelni tudja az eredeti ötlet megvalósítását.

Minden nevezett termék esetén min. 20 db/termék (bonbon) beküldése szükséges! 

Egy versenyző tetszőleges számú tétellel indulhat!

Nevezési kategóriák

Minőségi csokoládé (ét, tej, ruby, fehér, illetve ezek kombinációja), és bármilyen típusú gyümölcspálinka felhasználásával

  1. Krémtöltelékkel (trüffel, ganache, marcipán, karamell, gyümölcs, réteges, egyéb) készült kézműves pálinkás bonbon 8 – 12 gramm súllyal

A XXIII. Gyulai Pálinkafesztivál 2023-ban kiválasztott „év gyümölcse a meggy”, így külön kategóriaként díjazásra kerül:

  1. Meggypálinkával (bármilyen fajtájú nemes meggy, vagy vadmeggy) készült kézműves bonbon 8 – 12 gramm súllyal

A zsűriben kiváló, nemzetközileg is elismert cukrászmesterek, csokoládé mesterek, édesipari és pálinkás szakemberek vesznek részt, akik garantálják a verseny kiemelkedő szakmai hitelességét.

Versenyszabályzat:

http://gyulaipalinkafesztival.hu/az-ev-palinkas-bonbonja-versenyszabalyzat/

Az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjátadó gálára a 2023. május 26-28. között megrendezésre kerülő Gyulai Pálinkafesztiválon kerül sor.

 

További információ:

Fabulya Attila – versenyigazgató

+36 70 418 5732

További programok »

FEL