Ilyen időre számíthatunk a hét elején

2023. szeptember 17. 06:28 | behir.hu

Csapadékra számíthatunk helyenként, de nagy lehűlés egyelőre nincs a láthatáron.

Ma napos időre számíthatunk általában kevés, de az ország keleti harmadán több gomolyfelhővel, arrafelé zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. A délkeleti szél többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 29 fok között valószínű.

Hétfőn napos idő valószínű gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Általában száraz idő lesz, de egy-egy zápor, zivatar nem kizárt északkeleten. A déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül, főleg a Kisalföldön helyenként megerősödik. A hajnali 12, 17 fokról délutánra 25 és 31 fok közé melegszik fel a levegő.

Kedden hidegfront szakadozott felhőzete vonulhat át hazánk felett nyugatról kelet felé. Emellett több órára kisüthet a nap. Szórványosan számítani lehet záporesőre, zivatarra. A déli, majd nyugati, északnyugati szél sokfelé megerősödik, zivatar környékén viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 32 fok között várható.

Szerdán napos időre van kilátás gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Néhol előfordulhat zápor, zivatar, nagyobb eséllyel keleten. Helyenként megélénkül az északnyugati, északi szél. A minimum-hőmérséklet 10 és 17, a csúcsérték 24 és 29 fok között alakul.

Forrás: met.hu

További programok »

Itthon

Németh Szilárd: A nemzeti konzultáció egy sikeres eszköz Brüsszelben

Orbán Viktor miniszterelnök sikeresebben tud tárgyalni Brüsszelben, amennyiben a lakosság részt vesz a nemzeti konzultációban – fogalmazott a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos csütörtökön Békéscsabán. Németh Szilárd szerint fontos, hogy akik Európában és helyben, akár itt, Békéscsabán szeretnék képviselni a magyar, illetve a helyi emberek érdekeit, azoknak szabadoknak, szuveréneknek kell lenniük.
19:42
FEL