Újra jótékonysági futógálát és családi napot tartottak Gyulán

2024. április 6. 14:39 | Bere Mátyás

A Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány javára gyűjtöttek a futók és az adományozók, illetve az árusok is felajánlották bevételük egy részét, hogy támogassák a koraszülöttek megmentését.

A februárra tervezett farsangi jelmezes futógála rossz időjárás miatt került át április 6-ra, az esemény pedig amellett, hogy a futás megmaradt, több családi programmal is bővült.

 

Fotó: Bere Mátyás / Behir.hu

 

A programon a koraszülött mentőautó is ott volt, amelynek segítségével közel ezer koraszülöttnek tudtak segíteni, eddig több, mint 120 ezer kilométert megtéve. A jármű modern felszereltsége és a szakmai háttér is rendkívül magas, erről korábbi cikkünkben írtunk.

 

Fotó: Bere Mátyás / Behir.hu

 

– Ti is koraszülött mentősök vagytok, mert nélkületek nem menne ez a mentőautó – mondta nyitóbeszédében a futóknak és az adományozóknak a koraszülött mentőalapítvány kuratóriumi elnöke. Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed hozzátette, hogy folyamatos összefogással tudják működtetni a mentőautót, amelynek havi működtetési költsége 2-3 millió forintba kerül, ezért is van nagy szükségük a támogatásra, legyen szó akár egy ehhez hasonló eseményről, vagy az adó egy százalékáról. Ezt követőn hálásan megköszönte mindenki segítségét, aki bármilyen módon is támogatta és támogatja a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt és kiemelte, hogy ők a szaktudásukkal és szakembereikkel tudják segíteni az ügy előremenetét.

 

Fotó: Bere Mátyás / Behir.hu

 

– Az egész családi nap a gyűjtésről szól, emellett rengeteg programmal készültünk, a kicsiktől egészen a nagyokig mindenkire gondoltunk – fogalmazott a Hajrá Gyula Egyesület elnöke és a futógála főszervezője, majd elmondta, hogy a vár előtti területet a gyulai önkormányzat ajánlotta fel, ezért az eseménybe belefutnak az itt élők és a turisták is, így még nagyobb figyelem jut a koraszülött mentőkre. Papp István kiemelte, tapasztalatai alapján évről évre egyre többen szeretnék támogatni a koraszülött mentőt.

 

Fotó: Bere Mátyás / Behir.hu

 

A korábbi szépségkirálynő, jelenleg műsorvezetőként is tevékenykedő Gelencsér Tímea felidézte: amint meglátta, hogy a koraszülött mentőt támogathatja egy jótékony futás részeként, egyből eldöntötte, hogy Gyulán élő rokonaival részt szeretne venni a rendezvényen. 

– Nagyon fontos szerintem, hogy segítsek és ha ezt sporttal tehetem meg, az nagyon boldoggá tesz, úgyhogy alig várom a futóversenyt – tette hozzá.

 

Galéria

 

 

További programok »

Gyula

Átadták a Gyulai Várfürdő felújított főépületét - galériával

Ünnepélyes keretek között adták át a Gyulai Várfürdő fejlesztésének második ütemét szerdán. A beruházásban a Békés Vármegyei Központi Kórház egykori reumatológiai szakrendelőjét közel egymilliárd forintos hazai forrásból alakították át. A fejlesztés által bővült a téli pihenő területe is.
2024. május 29. 18:01
FEL