Így közlekedtek Ti – közel 3000 rajz érkezett a gyerekektől

2021. március 6. 10:26 | behir

Az ORFK - Országos Baleset-megelőzési Bizottság 2021-ben „Így közlekedtek Ti” címmel hirdetett rajzpályázatot. A Békés megyei óvodákból és általános iskolákból beérkezett munkákat Békéscsabán értékelte a zsűri.

A kiírás szerint a gyermekek négy téma közül választhattak: Ahogyan a gyermekek látják a felnőttek közlekedését; Szülőkkel közös közlekedési emlékek, élmények; Helyes és helytelen közlekedés gyermekszemmel; Gyermekek rajzos üzenete a felnőttekhez. Békés megyében 67 általános iskolából és 69 óvodából 2969 rajz érkezett a rendőrkapitányságokra.

Fotó: police.hu

A zsűri március 5-én Békéscsabán, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon értékelte a munkákat. Az alkotások közül Ván Hajnalka művészettörténész, Lehoczki Péter a Békés Megyei Hírlap munkatársa és Csépai Ingrid rendőr alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának alosztályvezetője választotta ki azokat az alkotásokat, amelyek a legszebben és legszemléletesebben mutatják be a pályázat üzenetét. Közülük kerül ki az első három helyezett rajz. Emellett rendőrkapitányságonként további 3-3 mű alkotói különdíjban részesülnek. A legjobban sikerült alkotásokat digitális kiállítás formájában lehet majd megtekinteni, az eredmények kihirdetése pedig hamarosan a Facebook közösségi oldalon történik. További információkért kövessék a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Információs Portált!

Fotó: police.hu

További programok »

FEL