Így alakulnak az üzemanyagárak a héten

2024. május 27. 08:30 | behir.hu

Az olaj ára is csökkent, valamint a forint is tovább erősödött a dollárral szemben a múlt héten, 354 forint környéként tudunk jelenleg 1 dollárt venni, ami kb. 0,5%-os erősödést mutat egy hét alatt.

– Nem okozott pánikot az olajpiacon az Iráni elnök hirtelen halála (május 19-én az elnök helikoptere lezuhant). A Brent olaj hordónkénti ára 2 százalékot csökkent a héten, jelenleg 82 dolláros árszinten mocorog. A forint is tovább erősödött a dollárral szemben a héten, 354 forint környéként tudunk jelenleg 1 dollárt venni, ami kb. 0,5%-os erősödést mutat egy hét alatt – írta a holtankoljak.hu

Mint írták, inkább üzemanyag ár csökkenésre számíthatunk május utolsó hetében a hazai kutakon.

Ábra forrása: holtankoljak.hu

 

– A nyárra vonatkozó árakat pedig várhatóan az is meghatározza majd, hogy az OPEC+ országok miként döntenek június elején a kitermelésük visszafogásával kapcsolatban – olvasható az összefoglalóban.

Forrás: holtankoljak.hu

Ezek is érdekelhetik

További programok »

Gazdaság

Fontos dolga lesz a marhatartóknak!

A húsmarha állatjóléti támogatás tartalmi értékelési szempontjai között fontos szerepet tölt be a mezőgazdasági termelő szakképzettsége, amelyre felsőfokú szakképesítés esetén 20 pontot, középfokú végzettség birtokában 15 pontot kaphat a pályázó.
07:40
FEL