Igazi sportév következik

2016. január 5. 06:26 | behir.hu

Sikeres esztendőt tudhat maga mögött Békéscsaba sportja. 2015-ben a röplabdások bajnoki címet, a labdarúgók feljutást ünnepelhettek, Márton Anita súlylökő pedig fedett pályás Európa-bajnoki aranyérmet nyert, hogy csak egy párat említsünk a kiemelkedő eredményekből. A következő esztendő több szempontból is mozgalmas évnek ígérkezik csapataink és olimpikonjaink számára.

Márton Anita pályafutásának talán legsikeresebb évét tudhatja maga mögött, de 2016-ban újra nagy kihívások és óriási versenyek elé néz.

- Elég sűrű év lesz, több nagyobb versenyem lesz, márciusban Amerikában lesz a fedett pályás világbajnokság, utána Hollandiában szabadtéri Európa-bajnokság és rögtön utána az olimpia – vázolta a feladatokat a fedett pályán kontinensbajnok súlylökő.

Tornászaink Kezdőkör című sportmagazinunkban járva latolgatták a 2016-os év esélyeit. A klub jelenleg két olimpiára aspiráló versenyzővel bír, hiszen Böczögő Dorina harmadik, Makra Noémi első ötkarikás játékára szeretné kvalifikálni magát.

A csabai röplabdások 2015-ben megvédték bajnoki címűket, a következő évre azonban új sikerekre pályáznak, hiszen a kupában és a Közép-európai Ligában is a legfényesebb érmekre pályáznak.

- Szeretnénk címet védeni a magyar bajnokságban, emellett a Magyar Kupában megszerezni az első győzelmünket, de még ott lesz a MEVZA-sorozat, úgyhogy eléggé leterheltek leszünk jövőre is, de remélem, hogy csakúgy, mint 2015-ben, itt is abszolválni tudjuk majd a feladatainkat – fogalmazott Soós Nikolett, a BRSE csapatkapitánya.

Természetesen a város összes egyesületében készülnek a következő esztendőre, így azok a klubok is, akik főként az utánpótlás területén érnek el kiemelkedő eredményeket. A vívóknál Bohus Réka és Petri Renáta is remekelt tavaly, idén nemcsak tőlük, hanem a még fiatalabb korosztálytól is jó szereplés várható. Az biztos, hogy komoly megmérettetések előtt állnak a csabai sportolók, nekünk már csak szurkolnunk kell, hogy hasonlóan sikeres esztendő legyen 2016 is.

Kovács Dávid

 

FEL