Idén már szeptembertől várja a közönséget a Békéscsabai Napsugár Bábszínház

2021. augusztus 27. 10:15 | behir

Augusztus 17-én társulati üléssel indult a Békéscsabai Napsugár Bábszínház 2021/2022-es évada. Idén már szeptemberben minden hétvégén előadásokkal várja a közönségét a bábszínház.

Szeptember 4-én délelőtt a Bábozdával, és a közönséggel közösen nyitja meg az előadások, programok sorát a társulat, ahol minden a bábokról, a kreativitásról és persze a gyerekekről szól majd.

Ebben az évadban egy BabaSzínházi és várhatóan öt nagyobbaknak szóló előadást mutat majd be a Napsugár: óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló darabokat is kínálnak. Az évad Pán Péter történetével indul, októberben pedig érkezik A bagoly, aki félt a sötétben. Februárban az Állatok farsangja, áprilisban A virágot lépő lány és végül, de nem utolsó sorban Paprika Jancsi története várja a nézőket.

A tervek szerint márciusban ismét megrendezik a Bábos Drámaíró Versenyt és júniusban sor kerül a Nemzetközi Bábfesztiválra is.

A mostani ősz során folytatódik a Kultúrszösz, a felnőtteknek szóló vendégelődások sorozata. Várhatóan öt produkciót láthatnak majd az érdeklődők.

Bérletek már igényelhetőek, annál is inkább, mert az iskolásoknak szóló Pán Péter előadást már szeptember 18-tól játssza a bábszínház. Természetesen az óvodások számára is kínálja bérleteit a Napsugár, míg a legkisebbekhez most is házhoz megy a társulat a Pöttöm bérlet keretében.

Az előadásokon túl, a sikeres pályázatoknak köszönhetően folytatódik a Mesepékség, a Bábtár(s) program keretein belül ismét ellátogat a társulat rendhagyó bábos órákkal iskolákba, programsorozat indul Zöld mesék címmel bábról és környezetvédelemről és továbbra is fontos szerepet kapnak az amatőr bábcsoportok mentorálási programjai.

Indul tehát a bábszínházi évad, az első program a Bábozda, szeptember 4-én, 10 órától az Ibsen Ház előtti téren, minden korosztály számára.

A részletes program a Békéscsabai Napsugár Bábszínház oldalán érhető el. 

További programok »

Kultúra

FEL