Idén is lesz Cervinus Művészeti Fesztivál a Szarvasi Vízi Színházban

2023. július 9. 12:55 | behir.hu

A hagyományoknak megfelelően a szervező szarvasi Cervinus Teátrum saját népszerű darabjait hozza el a rendezvénysorozatra.

A kéthetes fesztivál az Alma együttes családi koncertjével veszi kezdetét. A hagyományoknak megfelelően a szervező szarvasi Cervinus Teátrum saját népszerű darabjait hozza el a rendezvénysorozatra. A Körösparti "huntzutságok" című zenés kabaréban mások mellett Rejtő Jenő, Kellér Dezső és Békeffi István jeleneteit dolgozták fel. A Békési betyárok egy folkmusical, 1848 őszén játszódik egy Békés vármegyei faluban.

Tessedik Sámuelről szól Az Akácember, de láthatják a nézők A sors bolondjai című vígjátékot, az Édes Annát, valamint a Tea a szenátor úrnál című zenés vígjátékot, Ivan Stoloda szlovák drámaíró művét. (A Cervinus Teátrum szlovák-magyar nyelvű színház, szlovák drámaírók műveit is bemutatják magyarul.)         

Július 14-én Az István, a király rockopera keresztmetszetét adják elő, amelynek kuriózuma, hogy Istvánt Varga Miklós alakítja, mellette Nagy Szilárd és Ragány Misa játszik főszerepet.

Július 17-én ingyenes zenés irodalmi est lesz; 19-én A kurta ing históriája című táncmesejátékban a Magyarországon kevéssé ismert szlovákiai gyűjtések alapján elevenítik fel Mátyás király alakját.

Megemlékeznek az idén száz éve született Melis Györgyről, a Kossuth- és háromszoros Liszt Ferenc-díjas operaénekesről, Szarvas díszpolgáráról egy ünnepi opera- és operettgálával, valamint a fennállásának 55. évét ünneplő helyi Tessedik Együttesről is.

A fesztiválsorozat zárásaként egy Holdfény és csillagok elnevezésű showműsorral, majd július 26-án egy ingyenes zenés esttel várják az érdeklődőket.

A részletes programsor a www.cervinusfest.hu és a www.viziszinhaz.hu oldalon is megtalálható.

További programok »

Kultúra

Harmadjára rendezik Gyulán a Tűzoltó Csillagtúrát

Az XXIV. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrát május 9-12. között Gyulán tartják. Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón jártunk, ahol elhangzottak az esemény részletei, valamint színes programkínálata. Gyula városa harmadjára házigazdája ennek szakmai, családi lánglovag-összejövetelnek.
2024. április 23. 16:24
FEL