Idén is lehet jelentkezni a Dr. Balogh Imre Emlékpályázatra

2022. január 27. 18:32 | behir

Huszonkettedik alkalommal hirdeti meg a Dr. Balogh Imre Emlékpályázatot a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A pályamunkákat 2022. május tizedikéig lehet benyújtani.

A pályázat ezúttal is azt a témát járja körül, hogy a tudományos, technikai vívmányok miként illeszthetőek a katasztrófavédelem feladatkörébe. A pályázónak lehetősége van saját innovációit is beépítenie a tűzmegelőzés, tűzoltás, műszaki mentés, vagy tűzvizsgálat témakörében írott dolgozatába.

A pályamunkában ki lehet fejteni, hogy az új fejlesztések milyen módon támogatják a már meglévő feladatrendszert, melyek azok az eljárások, amelyek újragondolásával hatékonyabbá válhat a megelőzési, kárfelszámolási vagy helyreállítási munka. A harminc oldalas dolgozatokat szakértő zsűri bírálja el.

Dr. Balogh Imre, az egykori Nehézipari Minisztérium néhai főosztályvezetője elkötelezett pártolója volt a tűzvédelmi szakterületnek. A róla elnevezett díj megalapítását özvegye kezdeményezte. A 2000-ben létrejött megállapodás értelmében a pályázat keretei között kapja meg a felajánlott díjat és az ahhoz tartozó aranygyűrűt az arra leginkább érdemesnek ítélt szakember. - olvasható a Békés Megyei Katasztrófavédelem honlapján.

A pályázati felhívás kattintással elérhető a cikkben említett oldalon. 

További programok »

FEL