Idén is keresik a legjobb pálinkás bonbonokat Gyulán

2024. január 6. 13:27 | behir.hu

Február 1-jétől várják a nevezéseket az Év Pálinkás Bonbonja 2024 versenyre, melyet a Gyulai Pálinkafesztivál keretében, a Magyar Cukrász Ipartestület védnökségével rendeznek meg.

A szervezől közleményükben azt írták, a verseny célja, hogy népszerűsítsék a hungarikumnak számító magyar pálinka és a minőségi csokoládék közös kulináris élvezeti értékeit; továbbá előmozdítsák az együttműködést a szakma és a minőségi gyümölcspálinkákat gyártó cégek között.

A megmérettetésre magyarországi és határon túli kézművescsokoládé-műhelyek, cukrászüzemek, vendéglátóhelyi cukrászok, séfek és egyéb édesipari termékeket előállítók jelentkezhetnek a gyulaipalinkafesztival.hu oldalon.

Nevezni április 12-ig lehet négy kategóriában, krémtöltelékes kézműves bonbonokkal, birspálinkával készült édességekkel, cukor-, glutén-, tejtermék- és tojásmentesen, valamint IR-barát és vegán módon készült kézműves pálinkás termékekkel, továbbá oktatási intézményben készült kézműves pálinkás bonbonokkal. A versenyen induló vállalkozások a termékek előállításához kizárólag kereskedelmi célú pálinkafőzdék pálinkáit használhatják fel.

A beküldött termékeket cukrászmesterekből, csokoládémesterekből, édesipari és pálinkás szakemberekből álló zsűri értékeli a nemzetközi versenyeken is alkalmazott szempontok alapján; a megjelenést, a szerkezeti felépítést, a krémességet, a kreativitást és az összbenyomást is pontozzák majd.

Az eredményeket a XXIV. Gyulai Pálinkafesztiválon hirdetik ki május 18-án. A legjobb termékek arany, ezüst és bronz minősítést kapnak, emellett megválasztják a legjobb krémtöltelékkel készült kézműves bonbont, a legjobb birspálinkás bonbont, a legjobb „mindenmentes” kézműves pálinkás bonbont, a legjobb oktatási intézményben készült kézműves pálinkás bonbont és az év pálinkás bonbonját.

A közleményben emlékeztetnek: Magyarország első pálinkásbonbon-versenyét tavaly rendezték meg először két kategóriában.

Forrás: Gyulai Hírlap

További programok »

FEL