Idén is díjazzák a legszebb konyhakertet

2017. február 12. 07:03 | Mikóczy Erika

Harmadik alkalommal csatlakozik Békés városa a „Legszebb konyhakertek” című országos, konyhakerteket népszerűsítő pályázathoz.

A hagyományos termesztés és az ötletes, városi balkonkertészkedés is egyaránt helyet kap a versenyben. Cél, hogy a konyhakertek művelésének évszázados hagyománya folytatódjon, a közösségi élet aktivizálódjon, a generációk közötti kapocs erősödjön. Ismeret, tudás és egyéni praktikák átadásával fejlesztik egymást a résztvevők.

A program fontos eleme, hogy hangsúlyozza és terjessze az önellátás, az egészséges alapanyagok felhasználásának fontosságát, az egészségtudatos életmód kialakításának ösztönzését.

Több nevezési kategóriában lehet jelentkezni a versenyre, melyek az egyéni kertészkedőket, a közösségeket, intézményeket is megszólítja. A zsűri megadott szempontok szerint értékeli a kerteket és a legkiemelkedőbb munkát végzőt országos elismerésre terjeszti és versenyezhet az elismerés elnyeréséért.

Az önkormányzat szintén elismerésben részesíti a helyezetteket, amit a Madzagfalvi Napok eseménysorozat keretében adnak át.

2016-ban az első helyezést a Fürkész Központi Óvoda nyerte el, kimagasló hozzáállásuk és teljesítményük példaértékű elismeréseként. A teljes pályázati felhívás, illetve jelentkezési lap hamarosan elérhető lesz a bekesvaros.hu és alegszebbkonyharetek.hu honlapokon.

 

FEL