Idén 3000 rászorulón segít a szeretetszolgálat

2021. november 19. 09:05 | behir.hu

Idén immáron harmadik alkalommal indította el Karácsonyi Kívánságlista Programját a Magyar Református Szeretetszolgálat. 3000 rászoruló gyermek karácsonyi kívánsága várja, hogy meghallják és az adományozók teljesítsék azokat.

A Karácsonyi Kívánságlista Program négy pontból álló rendszer – ismertette a részleteket Győri-Simon Annamária, a Magyar Református Szeretetszolgálat adománykoordinációs ágazatvezetője.

– Első lépésként összegyűjtjük, ellenőrizzük és kiválogatjuk a kívánságokat, amelyeket a szülők fogalmaznak meg nekünk, majd weboldalunkon közzétesszük ezeket a kívánságokat.

A kívánságokat november 2. és 30. között lehet teljesíteni, többféle módon. Egyrészről fel lehet ajánlani azt az összeget, amely az adott kívánság végén szerepel. Ebből veszi meg a szervezet az ajándékot, amit később el is juttat az új gazdájához. Ha pedig valaki inkább megvásárolná a tárgyat, azt is megteheti, és eljuttathatja a szervezet leadási pontjaira.

– Amikor pedig lezárul a program, akkor elkezdjük az igazán nagy munkát: az összegyűlt ajándékokat adminisztráljuk, bedobozoljuk, szortírozzuk, majd pedig a legeslegvégén eljuttatjuk őket azokhoz az irodákhoz, akikhez tartoztak az adott kívánságok, ők pedig továbbadják ezeket - tette hozzá.

A kívánságlista egyik legnagyobb sajátossága, hogy a szeretetszolgálat egyet „hátra lép”, hiszen nem ők adják át az ajándékokat, hanem meghagyják a szülőknek a lehetőséget – hangsúlyozta a vezető. A gyermek pedig megkapja a meglepetés örömét is, hiszen nem egy adományt kap, hanem a nevelőjétől, vagy hozzá legközelebb álló személytől kaphat valamilyen ajándékot karácsonyra.

– Így aki csatlakozik a programhoz, az kétszer is segít: egyrészt a szülőnek, hogy élményt adhat a gyermekének, illetve magának a gyermeknek. És itt olyan gyermekekről beszélünk, akik nemhogy több dolgot kérhetnek, hanem van, hogy még soha nem kérhettek semmit sem. Tehát biztosan olyan helyre kerül az ajándék, ahol nagyon fognak neki örülni - összegzett a szeretetszolgálat ágazatvezetője.

A kívánságok a Református Szeretetszolgálat oldalán tekinthetők meg.

További programok »

Itthon

Megnyitották a 32. Jókai Napokat

A Békéscsabai Szakképzési Centrumhoz tartozó Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium 32. alkalommal rendezi meg a Jókai Napokat. A 3 napig tartó eseményt április 23-án Szarvas Péter polgármester, míg Bácsfalvi Zoltán festőművész tárlatát Herczeg Tamás országgyűlési képviselő nyitotta meg.
2024. április 23. 20:06
FEL