Idegenben játszanak a csabai kézis lányok a Vasas ellen

2024. március 23. 10:21 | Fajó Attila

A Vasas otthonában lép pályára a TAPPE Békéscsabai Előre NKSE a női kézilabda NB I 17. fordulójában. Rácz Sándor csapatának ahhoz, hogy elmozduljon az utolsó előtti, 13. helyről, győznie kellene az eddig három ponttal többet gyűjtő fővárosiak ellen.

A Békéscsaba legutóbb egy hónappal ezelőtt, az Alba Fehérvár ellen lépett pályára, akkor hazai pályán 29-24-es győzelmet aratott. A csapat az egyhónapos szünetet felkészülési mérkőzésekkel és erőnléti edzésekkel töltötte.

– Kisvárdán, egy házi bajnokságon két felkészülő meccset is játszottunk, ezekből sok tanuságot vontunk le a tekintetben, hogy mivel is tudjuk majd fejleszteni a játékunkat. Mindig van mit korrigálni, de a két új játékosunk érkeztével, akiket sikeresen a csapat részévé tettünk, illetve az erőnléti edzéseken tanúsított kemény munkával pozitív várakozás van bennünk az előttünk álló mecsre nézve – nyilatkozta hírportálunknak Horváth Gréta, a TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE szélső játékosa.

A két csapat ősszel már találkozott egymással a bajnokságban, akkor a jelenleg 9. helyen álló Vasas három góllal nyert Békéscsabán. Rácz Sándor együttesének célja, hogy visszavágjon a fővárosiaknak és pontszámban megközelítse a középmezőnyben elhelyezkedő riválisokat.

– Szoros mecssre számítok, nyilván mindkét fél nyerni akar. A védekezésünk sokat javult a bajnokság szünetében, tehát azzal a reménnyel lépünk pályára, hogy nyerni fogunk. A keretünk is majdnem teljes, betegség miatt csak egy fő hiányzik, így azt hiszem, összevetve a felkészülési időszak eseményeit a tölünk telhető maximumot igyekszünk majd nyújtani a pályán – mondta el az NKSE edzője.

A két gárda összecsapása szombaton este 18 órától kezdődik a budapesti Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban, a Vasas otthonában.

További programok »

FEL