Hűvösön a paprikasprével lefújt rabló

2016. május 24. 08:28 | Fekete Kata

A Békéscsabai Járási Ügyészség rablás bűntette miatt kezdeményezték annak a 26 éves battonyai férfinak az előzetes letartóztatását, aki szombaton kirabolt egy Nemzeti Dohányboltot Mezőberényben.

A rendelkezésre álló adatok alapján az állapítható meg, hogy a gyanúsított május 21-én 7 óra 40 perckor azért ment be Mezőberényben, a Csabai úton üzemelő Nemzeti Dohányboltba, hogy pénzt szerezzen. A trafikban az eladó éppen a polcot rendezte, neki háttal állt, így a gyanúsított felvett a pultról egy fém kockacukor fogót és azt maga mellett tartva felszólította az eladót a kaszában lévő pénz átadására. A gyanúsított a pénztárgépből összesen 57 ezer forintot vett ki, közben az eladó megnyomta a pánikgombot, illetőleg a gyanúsítottat paprika spray-vel lefújta, aki kimenekült az üzletből. Az eladó utána sietett és segítségért kért; a gyanúsítottat az utcán két vásárló tartóztatta fel és vitték vissza az üzletbe.

A gyanúsított több alkalommal volt büntetve jellemzően vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt, és jelen eljáráson kívül további két büntetőeljárás is folyamatban van vele szemben.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt a bűnismétlés veszélye is fennállt.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított előzetes letartóztatását 30 napra elrendelte.

A rablásról a korábbi cikkünk és a videó itt látható.

FEL