Hűtőt, rádiót és bőröndöt is lopott a mezőtúri férfi egy csabacsűdi lakásból

2024. május 13. 11:17 | behir.hu

Kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség és vádiratában próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt egy büntetlen előéletű 26 éves mezőtúri illetőségű, csongrádi tartózkodási helyű férfival szemben, aki tavaly áprilisban kirámolta a csabacsűdi háziorvosi szolgálati lakást – írja a Békés Vármegyei Főügyészség közleménye.

A férfi 2023. április 24-éről 25-ére virradó éjszaka a kerítésen bemászott a Csabacsűdi Közös Önkormányzat tulajdonát képező háziorvosi szolgálati lakás udvarára, majd a lakóépület lakatpántját a magával vitt harapófogóval eltörve a házba bement, hogy onnan jogtalan eltulajdonítás szándékával különböző értékeket vegyen el. Az ingatlan a cselekmény időpontjában lakatlan volt a korábbi háziorvos halála miatt. Miután észlelte, hogy egy hűtő is van az ingatlanban, visszament a cselekménykori – csabacsűdi – tartózkodási helyére és onnan a helyszínre húzta a bérbeadója tulajdonát képező kétkerekű kézi kocsit a dolgok elvitelének megkönnyítése érdekében. A terhelt ekkor az ingatlan kiskapuját a sarokvasról leemelte, ennek következtében a zárást biztosító lakat kinyílt. Ezt követően a férfi jogtalan eltulajdonítás szándékával elvett és a kézikocsira pakolt egy kombinált hűtőszekrényt, egy dvd lejátszót, egy rádiót, egy videómagnót, valamint egy nagyméretű utazó bőröndöt mindösszesen 72.000.-Ft értékben, majd az ingóságokat az akkori tartózkodási helyére vitte a kézi kocsival.

A nyomozó hatóság az eljárás során az eltulajdonított tárgyakat a terhelt tartózkodási helyén lefoglalta, azok visszakerültek az önkormányzat megőrzésébe, így a lopással okozott kár megtérült. A terhelt az önkormányzat részére a lakatpánt leverésével közel 1.000.-Ft rongálási kárt okozott.

További programok »

Itthon

Folyamatos a vihar utáni takarítás és a helyreállítás az orosházi kórházban

Megerősített személyzettel és nagy teljesítményű gépekkel takarítják és fertőtlenítik az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet helyiségeit. A július 17-én, szerda délután Orosházára lecsapó vihar és a rövid idő alatt lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt több helyen beázott az intézmény. Az érintett szakrendelések átszervezése megtörtént, csütörtök reggel minden rendelés elindult, a betegellátás folyamatos.
14:13
FEL