Hűtés nélkül szállítottak több tonna félsertést

2020. március 18. 12:54 | behir

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Békés megyében ellenőriztek egy lengyel teherautót, amely a megengedettnél egy tonnával több árut szállított, ráadásul szabálytalanul - írják közleményükben.

A pénzügyőrök Csanádapáca és Csabaszabadi között ellenőrizték azt a teherautót, amely Magyarországról szállított húst Romániába. A sofőr átadta ellenőrzésre a fuvarokmányt, a szállítólevelet, és igazolta, hogy az EKÁER-bejelentés is megtörtént. Látszólag tehát minden rendben volt, de a pénzügyőrök találkoztak már a céggel korábban, így a tételes vizsgálat mellett döntöttek.

A csomagtér kinyitása után azonnal érezni lehetett, hogy a szállított hús büdös volt. A félsertéseket a raktér padlóján egymásra pakolták, de több tétel bezacskózott velő, disznó szív és nyelv is előkerült, melyek a szállítólevélen nem szerepeltek. A teljes rakomány mérlegelésekor kiderült, hogy több mint egy tonnával több a szállítmány, mint amennyit a papírokon feltűntettek.

A pénzügyőrök értesítették a kormányhivatal munkatársait, akik megállapították, hogy a szállított hústermékek hűtése és elhelyezése sem felelt meg az előírásoknak, ezért a mintegy négy tonna hús azonnali megsemmisítését rendelték el.

 

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal Békés Megyei Adó- és Vámigazgatósága

További programok »

Itthon

Két baleset történt Gyula közelében július 8-án

Szerda délelőtt, Gyula Szanazug részén a Kettős-Körös partjáról egy személygépkocsi a folyóba csúszott. Délután Gyulán, a 44-es főút elkerülő szakaszán, az Újkígyósi elágazás irányába egy platós kisteherautó személygépkocsival ütközött.
2020. július 9. 17:48
FEL