Huszonhatmillió forint támogatás tanévkezdésre a békési családoknak

2019. szeptember 10. 07:51 | behir

Békés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy döntött, hogy nevelési és tanévkezdési támogatást nyújt a családok számára, ezzel is csökkentve a családok terheit.

A támogatást valamennyi helybéli bölcsődében, óvodában és általános iskolában nevelési vagy tanulói jogviszonyban álló békési gyermekek megkapja, továbbá minden olyan középiskolás, aki nappali oktatásban tanul és lakhelye Békés, akkor is, ha iskolája más városban van.

A támogatás összege:

  • bölcsődés, óvodás gyermekek esetében egyszeri 5.000 forint készpénz gyermekenként,
  • általános iskolás gyermekek esetében 10.000 forint készpénz gyermekenként,
  • középiskolás gyermekek esetében 12.000 forint készpénz gyermekenként.

A békési bölcsődében, óvodában és általános iskolában, valamint a békési középiskolákban nevelési vagy tanulói jogviszonyban álló békési gyermekek esetében a szülők, vagy más törvényes képviselők a nevelési, oktatási intézményektől kapják meg a támogatás kifizetéséhez szükséges nyilatkozataikat, és a juttatást is az adott intézményben kapják majd meg készpénzben, előre meghirdetett időpontban, legkésőbb szeptember hó 30. napjáig. A szülőknek nem kell további kérelmet benyújtani, csak a pedagógusok által kiadott nyilatkozatot kell visszajuttatni az iskolákba.

A nem Békésen tanuló középiskolás gyermekek esetében az igényléshez szükséges nyilatkozatot letölthetik a www.bekesvaros.hu honlapról, vagy átvehetik ügyfélfogadási időben a Polgármesteri Hivatal Igazgatási Osztályán. A nyilatkozathoz iskolalátogatási bizonyítványt kell csatolni. A szülőknek önállóan kell benyújtani a nyilatkozatot és az igazolást a Polgármesteri Hivatal 36-os és 37-es irodájában. A nyilatkozat benyújtásának határideje legkésőbb október 15. napja, mely jogvesztő határidő. A támogatás kifizetése a nem Békésen tanuló középiskolás gyermekek esetében a Polgármesteri Hivatalban november hó 30. napjáig történik meg, melyről külön értesítést fognak kapni.

Izsó Gábor polgármester arról tájékoztatott, hogy lakossági kérésre a rendelkezést a következő testületi ülésen úgy fogják módosítani, hogy a támogatást megkaphassák a nem Békésen tanuló általános iskolások és ott óvodába járó gyerekek is.

További programok »

FEL