Humanitárius település címre írt ki pályázatot a Magyar Vöröskereszt

2023. január 20. 12:19 | behir.hu

Humanitárius település címre írt ki pályázatot a Magyar Vöröskereszt; a beérkező munkákban azt vizsgálják, hogy az adott közösség mennyire tevékenyen vesz részt a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt programjaiban, különösen a véradásban, az önkéntes munkában és az elsősegélynyújtásban.

 A pályázni március 31-ig lehet.

A humanitárius szervezet közleménye szerint a sikeresen pályázók egy évig viselhetik az elnevezést. Azon település, amely kettő vagy több alkalommal is elnyeri a minősítést, jogosult lesz márványtábla kitételére, illetve a határmenti üdvözlő tábláján a Humanitárius település jelzés elhelyezésére.

– Bármely település – falu, község, város vagy városrész, kerület vagy kerületrész – pályázhat március végéig online vagy postai úton. Eredményhirdetés májusban lesz. Az utóbbi több mint 15 évben összesen 53 hazai település nyerte el a Humanitárius település címet – írták.

Forrás: MTI

További programok »

Itthon

Fiktív vevőkkel trükköztek a gépjárműalkatrész-kereskedők

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a gépjármű-alkatrészek kereskedelmét ellenőrizve olyan fiktív vásárlókra bukkant, akik adatait csak a számlázás miatt hozták létre. Az ilyen adásvételek azonban az eladók felelősségét is felvetik. A jelenség visszaszorítására a NAV folyamatosan ellenőrzi a gépjármű-alkatrészek nagykereskedelmét.
2023. március 21. 18:55
FEL