Hőszivattyú-innovációs kapacitás alakult Békéscsabán

2023. június 21. 13:40 | behir.hu

Magyar hőszivattyú-innováció népszerűsítésére, fejlesztésére, külföldi piacokon való megjelenésének támogatására kötött stratégiai megállapodást a gyártó, a Geowatt Kft. és a Polar Klíma, a két békéscsabai vállalkozás együttműködésével hazai viszonylatban egyedülálló, de Európában is jelentős hőszivattyú-innovációs kapacitás jött létre - közölte a szerdán az MTI-vel.

Medgyesi Tamás, a Polar Klíma ügyvezetője elmondta, a Geowatt Kft. műszaki innovációit eddig kis volumenben értékesítették, kizárólag belföldön. Az együttműködés a széleskörű, hazai és nemzetközi piacra lépést segíti, ennek tudáshátterét és kereskedelmi kapcsolatrendszerét biztosítja a Polar Kft.

A magyar fejlesztésű földhőszivattyú előnye a kimagasló hűtési és fűtési hatásfok, a szinte zajtalan működés, valamint az integrálhatóság az intelligens otthoni és központi épületfelügyeleti rendszerekbe.    A technológia széleskörűen alkalmazható: családi házaktól ipari rendszerekig - magyarázta Medgyesi Tamás. Hozzátette: tervezik, hogy a Polar klímák gyártásának egyrészét külföldről Magyarországra telepítik. A Polar márka már jelen van a szerb, szlovák és román piacon, középtávon további régiós piacokon is megjelennek.

Elmondta, évente eddig mintegy száz hőszivattyús klímaberendezést gyártottak, ezt évi ezerre szeretnék felfuttatni. A Geowatt Kft. Magyarország egyetlen, saját tervező- és gyártókapacitással rendelkező hőszivattyúgyártója. Közel 20 éve foglalkozik hőszivattyúk tervezésével és kivitelezésével, az utóbbi 10 évben pedig fejlesztéssel és gyártással.

Forrás: MTI

További programok »

FEL