Horgászkonzultáció – a válaszadók 98 százaléka egyetért a kitűzött célokkal

A Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Országos Horgász Szövetség a napokban újította meg a stratégiai partnerségi kereteket szabályozó megállapodást.

Az FM épületében megtartott eseményen az aláíró felek – dr. Fazekas Sándor minisztert képviselő dr. Bitay Márton államtitkár és dr. Szűcs Lajos elnök – egyaránt hangsúlyozták, hogy az eddigi együttműködés sikeresen hozzájárult a szakágazati jogalkotási feladatok ellátáshoz és a szakágazattal érintett társadalmi csoportok jogos érdekeinek érdemi érvényesítéséhez. Az eddig elért eredmények már jól ismertek és elismertek az elmúlt években 100 000 főt meghaladó növekményt felmutató, mintegy 440 000 fős horgásztársadalom körében is.

E tényt az is bizonyítja, hogy a Kormány által kezdeményezett horgászkonzultáció keretében a válaszadók több, mint 98%-a egyetértett a jövőt illetően kitűzött újabb célokkal és feladatokkal. Az aláíró vezetők megállapították, hogy továbbra is szükség van a kölcsönös együttműködésre, ezért a stratégiai partnerség fenntartása, a kölcsönös együttműködés elmélyítése a jövőben is kívánatos. A partnerek továbbra is vállalják, hogy közös válaszokat keresnek az ágazatot érintő jövőbeni kihívásokra, különös tekintettel az egyes halgazdálkodási feladatok ellátásának új típusú finanszírozására, valamint a bürokráciacsökkentés továbbfejlesztésére és az elektronikus, egyszerűsített szolgáltatási rendszerek kialakítására.

Forrás: mohosz.hu

 

Megosztás:

Címke: , , ,