Horgászkonzultáció – a válaszadók 98 százaléka egyetért a kitűzött célokkal

2018. április 8. 10:29 | Tószögi György

A Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Országos Horgász Szövetség a napokban újította meg a stratégiai partnerségi kereteket szabályozó megállapodást.

Az FM épületében megtartott eseményen az aláíró felek – dr. Fazekas Sándor minisztert képviselő dr. Bitay Márton államtitkár és dr. Szűcs Lajos elnök – egyaránt hangsúlyozták, hogy az eddigi együttműködés sikeresen hozzájárult a szakágazati jogalkotási feladatok ellátáshoz és a szakágazattal érintett társadalmi csoportok jogos érdekeinek érdemi érvényesítéséhez. Az eddig elért eredmények már jól ismertek és elismertek az elmúlt években 100 000 főt meghaladó növekményt felmutató, mintegy 440 000 fős horgásztársadalom körében is.

E tényt az is bizonyítja, hogy a Kormány által kezdeményezett horgászkonzultáció keretében a válaszadók több, mint 98%-a egyetértett a jövőt illetően kitűzött újabb célokkal és feladatokkal. Az aláíró vezetők megállapították, hogy továbbra is szükség van a kölcsönös együttműködésre, ezért a stratégiai partnerség fenntartása, a kölcsönös együttműködés elmélyítése a jövőben is kívánatos. A partnerek továbbra is vállalják, hogy közös válaszokat keresnek az ágazatot érintő jövőbeni kihívásokra, különös tekintettel az egyes halgazdálkodási feladatok ellátásának új típusú finanszírozására, valamint a bürokráciacsökkentés továbbfejlesztésére és az elektronikus, egyszerűsített szolgáltatási rendszerek kialakítására.

Forrás: mohosz.hu

 

További programok »

Itthon

Korábban jött a karácsony – támogatásokat adott át a Budapest Bank

A Budapest Bank jóvoltából 15 nonprofit szervezet örülhetett a bekeretezett oklevélnek és az azzal járó támogatásnak csütörtök koradélután. Az idei évben tízedik alkalommal vártak pályázatokat az egyesületektől és alapítványoktól, most a környezeti fenntarthatóság és a vállalkozóvá válás vagy vállalkozás fejlesztését segítő témakörökben.
2019. december 12. 18:19
FEL