Horgászházat törtek fel a tolvajok, hamar horogra akadtak

2019. augusztus 28. 10:42 | behir

A házból százezer forint értékű felszerelést vittek el, a rendőrség alig két óra akatt elfogta a gyanúsítottakat, az ellopott tárgyakat pedig visszaadták a tulajdonosnak.

Betöréses lopásról érkezett bejelentés a rendőrségre augusztus 27-én 8 óra után néhány perccel. Egy horgásztó mellett álló faház tulajdonosa kért segítséget, mert éjszaka a lezárt háza ajtaját feltörték és elvitték az ott tárolt horgászfelszereléseit – olvasható a rendőrség hivatalos honlapján.

A Gyulai Rendőrkapitányság járőrei azonnal a helyszínre mentek, ahol részletesen meghallgatták a bejelentőt. A rendőrök kérdései nyomán a férfi emlékezett arra, hogy a napokban egy fiatal fiú horgászat közben többször is érdeklődött a horgásztó nyitvatartási rendjéről. A személyleírás alapján a gyulai rendőrök tudták, hogy kit kell keresni, így alig két óra alatt elfogták a bűncselekménnyel gyanúsítható 21 éves gyulai férfit és gyermekkorú társát. Sz. Dániel elismerte, hogy ő lopta el a horgászbotokat és a kiegészítőket, elmondása szerint azért, mert egy részét használni akarta, a másik részét pedig el akarta adni. A rendőrök a férfi házában hiánytalanul megtalálták az ellopott tárgyakat, amiket visszaadtak a tulajdonosának.  A Gyulai Rendőrkapitányság Sz. Dániel ellen lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

FEL