Honvéd kadétoknak tartottak kiképzést a pósteleki erdőben

2024. február 27. 16:00 | Csiffáry Zsuzsanna

A Magyar Honvédség Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred 101. Területvédelmi Zászlóalj nyílt kiképzési napot tartott a Honvéd Kadét Programban résztvevő diákok számára. A nyílt napra három kadétiskolából érkeztek tanulók.

Kedden délelőtt 30 diák tette próbára erőnlétét a pósteleki erdőben. A szeghalmi Péter András Gimnázium instruktora szerint nagy az érdeklődés a diákok körében a honvédelem tantárgy iránt. Hajzer János hozzátette: a fiatalok olyan ismeretekkel gazdagodnak, amelyeket a mindennapi életben is tudnak hasznosítani. 

 

Fotó: Bere Mátyás/behir.hu

 

Nagy Nándor főhadnagy, honvédelmi nevelési referens kiemelte, hogy a tanórákon résztvevő fiatalok a legfontosabb honvédelmi szervezetek és feladatok megismerésén túl elméleti és gyakorlati ismereteket szerezhetnek, többek között a kibervédelem és a térképészet területén is. A meghirdetett kiképzésre kadét iskolába járó fiatalok jelentkezhettek, ami Békés Vármegyében 10 intézményt jelent. 

 

Fotó: Bere Mátyás/ Behir.hu

Fotó: Bere Mátyás/behir.hu

 

A tereptan és a túlélési ismeretek alapjait tartalmazó oktatáson a szeghalmi intézmény tanulói mellett az orosházi Székács József Evangélikus Iskola, valamint a békéscsabai Kemény Gábor Technikum diákjai vettek részt. 

 

Galéria

További programok »

FEL