Egy békéscsabai cég segít a home office hálózatok kialakításában a vállalatoknak

2020. március 29. 17:42 | Gyemendi Réka

Az M1 Békés megyei tudósítója Pázsa Lászlóval, a TopLaptop Kft. ügyvezetőjével készített interjút azzal kapcsolatban, hogyan tudnak segítséget nyújtani a cégeknek az otthoni és munkahelyi hálózatok kialakításában, miután a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet miatt sokan kényszerülnek otthoni munkára.

A home office eddig a cégeknél és vállalatoknál egyfajta lehetőség volt, mára azonban a koronavírus-járvány által kialakult helyzet miatt egyre többen kényszerülnek otthoni munkára, hogy elkerüljék a fertőzésveszélyt. Sok esetben a munkavállaló választja az otthoni munkát, sok cég pedig maga küldi haza dolgozóit. Azonban vannak olyan cégek, amelyeknek nincs távolsági elérése, a munkavállaló pedig nem tud csatlakozni az eddig használt programokhoz.

– Cégünk teljes körű informatikai, kereskedelmi szolgáltatással foglakozik, a a fent említettel kapcsolatos igény is érkezik hozzánk. Teljes körű szolgáltatást biztosítunk a home office kialakítására abban a tekintetben, hogy ha egy cég, vállalat nincs felkészülve az új helyzetre, akkor kollégáink segítséget nyújtanak, irányt mutatanak a hálózatok kialakításában – részletezte az ügyvezető-tulajdonos. – Sok cég van, amely nem tudja, milyen irányba induljon el. Nem tudják, hogy a dolgozók az otthoni gépükről hogyan fognak csatlakozni a munkahelyükön lévő hálózathoz, hogyan fogják látni azokat a dokumentumokat, amelyek eddig a belső szerveren voltak. A munkahely és az otthon között ilyenkor ki kell alakítani egy titkosított hálózatot, amelyen keresztül a munkavállaló meg tudja nézni a feladatait.

Mint mondta, a napokban hirtelen megnőtt az igény ezekre a szolgáltatásokra. Hozzátette: a digitális oktatás kapcsán is a lakosság rendelkezésére állnak, az iskolai igényekhez szükséges gépekhez tartozó segítségnyújtást az előírásoknak megfelelően, az új szabályok szerint látják el.  

További programok »

Itthon

Gyulai Memorial - A 110 gát világranglista-vezetője is jön

Újabb sztár indulása emelheti a verseny csúcsszámává a 110 méteres gátfutást a jövő szerdai Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon: a világranglistát vezető Orlando Ortega is Székesfehérvárra érkezik a szervezők szerdai híre szerint.
14:12
FEL