Életbe lépett az országos tűzgyújtási tilalom

2022. július 2. 16:55 | behir

Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívást tett közzé, miszerint szombattól az egész ország területén tilos tüzet gyújtani!

2022. július másodikától, szombattól nem szabad tüzet gyújtani! 
 
Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról az www.erdotuz.hu vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképen lehet tájékozódni.
 
A fotókon a gyulai hivatásos tűzoltók épp egy gabonatábla oltásán dolgoznak a 44-es út közelében. A képeket egy arra utazó készítette - írják a közleményben
 

Fotó: Katasztrófavédelem


Tűzesetek szabad területen történő bekövetkezésének nagyobb kockázata esetén az erdőgazdálkodásért felelős miniszter fokozott tűzveszély időszakot (tűzgyújtási tilalmat) állapíthat meg és hirdethet ki, egyeztetve a katasztrófavédelem központi szervével (BM OKF). Tűzgyújtási tilalom (fokozott tűzveszély) idején tilos tüzet gyújtani az erdőterületeken, valamint a fásításokban és az ezek 200 méteres körzetén belül lévő külterületi ingatlanokon. Ide értendők a felsorolt területeken található tűzrakó helyek, a vasút és közút menti fásítások, de tilos a parlag- és gazégetés is.

Forrás: Katasztrófavédelem

 

További programok »

FEL