Hol mérjen a traffi? Szavazhat róla!

De már csak egy napig, a javaslatokat a rendőrség várja.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL, 24 órás összeurópai sebességellenőrzést – úgynevezett Speedmarathont – végez. Összesen 24 tagállam csatlakozott a kezdeményezéshez, köztük hazánk is.

A mérés április 21-én 6 órakor indul és másnap reggel 6-ig tart, írja a police.hu, ez idő alatt a rendelkezésre álló valamennyi változtatható helyű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont (a továbbiakban: vhKKEP) használatban lesz. A 24 óra során egy vhKKEP részére több ellenőrzési helyet jelölnek ki, egy helyszínen folyamatosan legfeljebb 4 órán keresztül ellenőriznek majd.

Az ellenőrzés célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, és nem a szankcionálás, hangsúlyozza a rendőrség, ám a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelő intézkedésekre azért számíthatunk. A 2015-ös akcióhoz hasonlóan az ellenőrzési helyek kijelölési folyamatába a lakosságot is be szeretnék vonni, így idén is javaslatokat várnak arra, hogy hol legyen sebességellenőrzés.

A javaslatokat az illetékes rendőr-főkapitányságok e-mailen keresztül, megyénként, és külön a fővárosra vonatkozóan fogadják majd. A rendőrség e célra idén is külön e-mail fiókokat hozott létre, melyek a „speedmarathon” előtagból és az adott megyei, fővárosi rendőri szerv e-mail címének utótagjából állnak.

Békés megyében az alábbi címre várják a javaslatokat: speedmarathon@bekes.police.hu

Az e-maileket április 19-én (kedden) 8 óráig várják, az ezt követően beérkező javaslatokat a rendőri szervek nem tudják figyelembe venni. A lakosság jelzései alapján, a javasolt helyszínek adottságainak ismeretében a közlekedésrendészeti elemző-értékelő munka során a megyei rendőr-főkapitányságok 2016. április 20-ig jelölik ki a pontos helyszíneket és időpontokat, amelyről a nyilvánosságot tájékoztatják. A rendőrség a helyszíni ellenőrzésekre a javaslatot tevők közül helyszínenként 10-10 főt meghív, akik e-mailben kapnak értesítést a részletekről. Hogy mennyire volt sikeres az akció, arról a rendőrség a későbbiekben tájkoztat.

Megosztás:

Címke: , ,