Hogyan és mikor viseljük a szájmaszkot?

2020. március 28. 09:36 | behir

Összegzés a szájmaszkok rendeltetésszerű használatáról.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) álláspontja szerint az egészséges embereknek nem kell szájmaszkot viselniük, a szájmaszk elsősorban azoknak javasolt, akiknek légúti tünetei vannak. Nekik azért javasolt a szájmaszk, hogy ne fertőzzenek meg másokat. Ugyanakkor az, akinek tünetei vannak és potenciálisan koronavírus-fertőzött az se szájmaszkban, se anélkül ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon, és tartsa be az ajánlásokat.

Sokan vannak, akiknek nincsenek tünetei, mégis úgy döntenek, hogy szájmaszkot vesznek fel. Fontos tudni, hogy önmagában a szájmaszk nem véd meg a vírus ellen.

A maszk viselésének szabályai:

- A maszk fel- és levételekor alaposan mossunk szappannal kezet.
- A szájmaszk viselése közben kívülről ne fogjuk meg, ne nyúlkáljunk hozzá, és az arcunkhoz, a szemünkhöz, az orrunkhoz, a szánkhoz.
- A szájmaszkot használat után azonnal dobjuk zárt szeméttárolóba.

Forrás: hirado.hu

További programok »

Itthon

Szombattól fogadhatnak látogatót a csabai Életfa és az Ady utcai otthon lakói

A bezártság és a találkozás hiánya nagyon megviseli az idősek otthonainak lakóit és hozzátartozóit. Ezért is örvendetes, hogy június 6-ától, egyedi szabályok betartása mellett, újra fogadhatnak látogatókat és kaphatnak csomagokat a Békéscsabai Életfa Idősek Otthonának és az Ady Endre Utcai Idősek Otthonának lakói - tudatta Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.
2020. június 5. 15:12
FEL