Hóbogyó Futamot rendezett a Szarvasi Arborétum

2023. december 10. 14:48 | Hidvégi Dávid

Hóbogyó Futam néven rendezte meg a Bolza-kör futóversenyt a téli köntösébe öltözött Szarvasi Arborétum. A résztvevők idén három távot teljesíthettek. A verseny célja az egészséges életmód népszerűsítése és a futás örömének megismertetése, valamint az amatőr sportolók részére a rendszeres versenylehetőség biztosítása volt.

Már reggel 8 órától gyülekeztek a résztvevők a Szarvasi Arborétum rendezvényterénél, akiket a szervezők kávéval, forró teával és szendviccsel vártak. Az időjárás nem volt éppen kegyes a futókkal szemben, hiszen 2 Celsius-fok mellett előbb enyhe zápor érkezett, majd a hó kezdett el szállingózni. A rajtszámok átvétele után minden jelentkező megkapta a versenypólóját és ezután mehetett melegíteni.

Az arborétum Bolza-kör néven már több éve szervez futóversenyeket egy szilárd burkolatú ösvényen. Az intézmény igazgatója ismertette, hogy futásban három távot 2,75; 5,5; valamint 11 kilométert lehetett teljesíteni. Idén, aki szerette volna az gyalog is megtehette a 2,75 kilométeres távot.

– Több mint 350 nevezés érkezett 70 településről, aminek azért örülünk, mert a téli időszak mindig nehezebb. Az eddigi legnagyobb létszámunk több mint 400 fő felett volt a nyáron. Az idő sem gátolta a sportolókat, ezért nagyon örülünk, hogy egyre népszerűbb a futás – fogalmazott Hanyecz Katalin.

A verseny végén minden induló érmet és emléklapot kapott, korosztályonként az első három helyezettet külön díjazták.

További programok »

Sport

A Magyar Parasport Napját ünnepelték az Esélyben

A Magyar Parasport Napja alkalmából érzékenyítő programot szerveztek az Esély Pedagógiai Központ Vandháti úti intézményében. A csütörtök délelőtti rendezvényt a Fogyatékkal Élők Békés Megyei Sportszövetsége és a Vandháti Diáksport Egyesület szervezte a békéscsabai önkormányzat kezdeményezésére.
15:53
FEL