Híradó 2017.09.02.

A Békéscsabai Médiacentrum, 7.Tv Híradója!

1.Nem az állampolgárt a papírt utaztatjuk – hangzott el a füzesgyarmati kormányablak pénteki átadásán. Békés megyében már 14 kormányablak áll az ügyfelek rendelkezésére, hogy teljes körűen kiszolgálja a lakosság igényeit. ( 0:44 )

2. Senki sem engedheti meg magának, hogy így megsértsen egy korosztályt, legyen szó az idősekről, vagy éppen a fiatalokról – fogalmazott sajtótájékoztatón Dr. Kovács József, a Fidesz országgyűlési képviselője. A politikus Vona Gábor július végén tett kijelentésére reagált, miszerint a magyar nyugdíjasok könnyen befolyásolható személyek. ( 3:36 )

3. Megdöbbent azon Orosháza alpolgármestere, hogy az ellenzék nem szavazta meg a tanuszoda létesítéséről szóló előzetes megállapodás aláírását. Bojtor István erről az orosházi képviselőtestület csütörtöki ülését követően beszélt. ( 4:42 )

4. Kamatmentes kölcsön támogatási pályázatot hirdet Békéscsaba önkormányzata az első lakás megszerzéséhez, építéséhez vagy a szükséges telek megvásárlásához. A pénz ugyanakkor már meglévő lakáshitel előtörlesztéséhez is felhasználható. ( 5:40 )

5. Idén jubilál a szarvasi szilvanapok! A szervezők ezúttal is különlegességgel készültek a programsorozatra, hiszen a rendezvény előtt egy héttel mutatták be Szarvas szilvapálinkáját. A párlatot kizárólag lepotica szilvából készítették, amely a remények szerint a Körös-parti város hírét viszi majd. ( 6:34 )

6. Súlyos sérülése után talpra állt, másfél év kemény munka után pedig a 4×100-as gyorsváltó tagjaként világbajnoki bronzérmet szerzett Bohus Richárd. A hazai vizes vb-n remeklő úszót és edzőjét Szarvas Péter polgármester is köszöntötte. ( 9:00 )

7. Megtartotta évnyitóját Békéscsabán a Színitanház, amely a színészképzés mellett a színházi hiány- és háttérszakmák képzésére rendezkedett be. Idén negyvennégy új hallgatót köszönthettek soraikban. ( 11:25 )

Megosztás:

Címke: ,