Híradó 2017.09.01.

A Békéscsabai Médiacentrum, 7.Tv Híradója!

1. Elkezdődött a 2017/2018-as tanév, ezzel együtt 1 millió 499 ezer gyermek kezdte meg országosan tanulmányait a köznevelésben. Békéscsabán is több ezer diáknak csengettek be szeptember 1-én, több iskolában pedig megújult intézménybe tértek vissza a tanulók. ( 0:44 )

2. Új, hároméves képzést indít járműipari fémalkatrész-gyártó szakon a Békéscsabai Szakképzési Centrum Trefort szakiskolája. A képzés indításával párhuzamosan az iskola egyik termét a támogató segítségével Csaba Metál Szaktanteremmé alakították át. A szaktanterem átadóját szeptember 1-jén tartották. ( 4:06 )

3. Átadták a 14. kormányablakot Békés megyében Füzesgyarmaton. A közintézmény – a vésztőihez hasonlóan – önerőből valósult meg, melyhez az önkormányzat több helyről is kapott támogatást. A Szeghalmi Járásban immár három helyen is fogadják a térség ügyfeleit. ( 6:36 )

4. Sok fiatalnak és idősnek adott motivációt a békéscsabai úszó, Bohus Richárd elért eredménye a vizes világbajnokságon – hangsúlyozta dr. Ferenczi Attila, a Fidesz frakció péntek délelőtti, rendhagyó köszöntőjén. ( 7:20 )

5. Az olasz bajnokságból igazolt szerb válogatott ütőt a BRSE. Mi-li-ca Beza-re-vity a bajnoki címvédő legújabb szerzeménye. Az újabb aranyérmekre törő klub remek ajánlólevéllel rendelkező nyitásfogadó ütőt igazolt. ( 9:25 )

6. Egészség, biztonság és a magány enyhítése – ezzel a hármas céllal indítják el ősszel az országos Idősügyi infokommunikációs programot annak érdekében, hogy megoldást találjanak az elöregedést okozta problémákra. ( 10:09 )

7. Elkezdődött Békésen a 19. Madzagfalvi Napok. A szervezők mintegy 100 szórakoztató programmal készülnek idén, melyek legtöbb fő célja a helyi értékek bemutatása. ( 12:26 )

Megosztás:

Címke: ,