Hibátlan mérleg a Puskás ellen

2015. november 21. 16:48 | behir.hu

A labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában a Békéscsaba a Puskás Akadémia csapatát fogadta. A lila-fehérek első győzelmüket a felcsútiak ellen szerezték az idei bajnokságban. Zoran Szpisljak együttese az első összecsapáshoz hasonlóan hátrányból fordítva nyert és ellépett a tabella utolsó helyéről.

A vezetést a Puskás Akadémia szerezte meg a Kórház utcai stadionban: a 6. percben Lencse beadása után Pauljevic érkezett az ötös vonalon és helyezett a hazai kapuba. Nem sokat késett a válasz, mert két perccel később egy kavarodás után Laczkó Zsolt reagált a leggyorsabban és lőtt nyolc méterről a jobb alsó sarokba. A gyors gólváltás után a két tizenhatos között zajlott a játék, egyik csapat sem tudott fölénybe kerülni a közepes iramú első félidőben.

A második félidőt a hazaiak kezdték jobban! Az 52. percben egy jobb oldali szabadrúgást Fabio ívelt középre, Slavko Damjanovic jó ütemben ugrott fel, és hat méterről a kapu jobb oldalába fejelt, így már 2-1-re a hazaiak vezettek. A montenegrói védő kedden győztes gólt szerzett az MTK ellen a Magyar Kupában, most pedig újra betalált. Bár a Puskás Akadémia mindent megtett a folytatásban az egyenlítésért, de a Békéscsaba megérdmelt győzelmet aratott.

A lila-fehérek ezzel a győzelemmel 11 ponttal állnak a tabellán és a Videoton ellen veszítő Vasast megelőzve a 11. helyre lépett a táblázaton.

Kovács Dávid

FEL