Hétvégére felfüggesztették a kamionstopot

A tartós kánikula miatt, egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból szombaton és vasárnap korlátozás nélkül közlekedhetnek a nehéz tehergépkocsik a magyarországi utakon – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

A tárca közleményében felidézte, hogy a kamionstop főszabály szerint szombaton 15 órától vasárnap 22 óráig van érvényben.

A nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalomkorlátozását a nemzeti fejlesztési miniszter a környezetvédelemért felelős miniszter egyetértésével veszélyhelyzetben átmenetileg felfüggesztheti. A járművezetők a vezetési és pihenőidő betartása mellett hosszabb megszakítás nélkül teljesíthetik szállítási feladatukat, nem kell a nagy hőségben a kocsijukban, parkolókban várakozniuk.

A kamionstop felfüggesztése lehetőséget ad akár arra is, hogy a nehéz tehergépjárművek az enyhébb esti, éjszakai órákban induljanak útnak – olvasható az NFM közleményében.

Az előrejelzések szerint a következő napokban fokozódik a kánikula: többfelé 40 fokig melegedhet fel a levegő, helyenként a leghidegebb órákban is 25 fok várható.

Forrás: MTI

Megosztás:

Címke: , ,