Hétvégenként nem lesz sebészeti fekvőbeteg ellátás Orosházán

2023. október 5. 17:24 | behir.hu

Az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Sebészet Osztályán a fekvőbeteg szakellátási betegutakat átszervezik – tájékoztatott csütörtökön az egészségügyi intézmény.

2023. október 6-tól az ellátás folyamatos biztosításának érdekében a betegutak átmenetileg, a vármegyén belül átszervezésre kerülnek – kezde a közleményt a kórház. Mint írják, az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben hétköznapokon folyamatosan biztosított a sebészeti fekvő- és járóbetegek napközbeni és ügyeleti ellátása. Péntek 15:30 órától hétfő reggel 7:30 óráig a sebészeti fekvőbeteg ellátás szünetel.

A változás nem érinti a sebészeti szakrendelést.

Pénteki napokon a betegeket – amennyiben egészségi állapotuk megengedi – 16 óráig hazabocsájtják. Ha a betegeknek hétvégén is szüksége van kórházi szakellátásra, akkor a Békés Vármegyei Központi Kórház sebészeti osztályaira kerülnek.

A békéscsabai dr. Réthy Pál Tagkórházhoz tartozó települések: Orosháza, Csorvás, Békésszentandrás, Szarvas.

A gyulai Pándy Kálmán Tagkórházhoz tartozó települések: Battonya, Békéssámson, Csanádapáca, Gerendás, Gádoros, Kardoskút, Kaszaper, Magyarbánhegyes, Medgyesbodzás, Mezőhegyes, Mezőkovácsháza, Nagybánhegyes, Nagyszénás, Pusztaföldvár, Tótkomlós, Végegyháza.

Az orosházi kórházban ezzel egyidőben növelik az egynapos sebészeti műtétek számát.

További programok »

Egészségügy

Február 19-e a magyar ápolók napja

A Magyar Országgyűlés, 2014-ben február 19-ét, Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulóját, a Magyar Ápolók Napjának nyilvánította. Kossuth Zsuzsanna hősies önfeláldozó, emberséges cselekedete alapköve volt a hazai ápolás fejlődésének, ami négy évvel megelőzte Florence Nightingale tevékenységét. A Békés Vármegyei Központi Kórházban a Magyar Ápolók Napja X. jubileumi ünnepségét február 21-én tartják.
2024. február 19. 13:29
FEL