Hét héten keresztül 70 program: Az 56. évadára készül a Gyulai Várszínház

2019. május 10. 10:17 | Kovács Andrea

Az idén 56. évadában járó Gyulai Várszínház az elmúlt évtizedek hagyományainak megfelelően, most is színvonalas nyári művészeti élményeket biztosítA szervezők 2019. június 26-tól augusztus 13-ig mintegy 70 különböző programot kínálnak a legkülönbözőbb korú és érdeklődésű közönségrétegeknek. 

 

 

– Kelet-Közép-Európa egyetlen épen maradt, síkvidéki gótikus téglavárának udvarán, a vár környékén, a tószínpadon, illetve a város egyéb játszóhelyein, 1964 óta nyaranként működik a Gyulai Várszínház. Az 56. évadban klasszikus darabok és teljesen új bemutatók is megtekinthetők lesznek, így mindenki megtalálhatja a számára szimpatikus programot – mondta a Gyulai Várszínház Nonprofit Kft. ügyvezetője. Dr. Elek Tibor kifejtette: hét héten keresztül mintegy 70 önálló programmal, 5 saját bemutatóval (melyből három koprodukcióban készül más színházakkal, kettő pedig saját fejlesztésű és ősbemutatónak tekinthető) és széles műfajkínálattal várják a nézőket.  A bábdaraboktól kezdve a különböző zenés műfajakon keresztül a történelmi vagy kortárs drámán át a kamaratermi előadásokig valamint a különböző fesztiválokig nagyon sokféle programot kínálnak a látogatóknak. A Nemzetközi Shakespeare fesztivált 15. alkalommal rendezik meg, melynek az idén a vígjátékok állnak a középpontjában - tette hozzá dr. Elek Tibor.

Dr. Elek Tibor és dr. Görgényi Ernő a Gyulai Várszínház 56. évadának sajtótájékoztatóján (Fotó: Fazekas Róbert)

A Gyulai Várszínház hagyományos értékeit is továbbviszi az a koncepció, ami az 56. évadban megjelenik, de újdonságok, és a közönség számára a korábbinál befogadhatóbb darabok is lesznek a műsorban – hangsúlyozta a fürdőváros polgármestere. Dr. Görgényi Ernő hozzátette: nagy örömére tovább folytatódik a magyar szerzőket középpontba állító kezdeményezés, az idei évben Weöres Sándor napokat tartanak. A tavaly nagy sikerrel megrendezett Erdélyi hét is tovább folytatódik, valamint a műsorkínálatban szereplő több történelmi darab is az olyan értékek közzé tartozik, amelyek erősítik a várszínház kulturális misszióját.

 

 

További programok »

FEL