Herczeg Tamás és Paláncz György üzenete a végzősöknek

2020. május 2. 12:15 | behir

Idén rendhagyó módon fejezik be középiskolai tanulmányaikat a diákok, elmaradnak a ballagások. Herczeg Tamás országgyűlési képviselő és Paláncz György tanácsnok az alábbi sorokkal köszönti a végzősöket.

Kedves végzős középiskolások!

A ballagás 150 éves múltra visszatekintő hagyomány, azóta éneklik az iskolájuktól elköszönők a „Ballag már a vén diák…” kezdetű dalt. Néhány évtized alatt az egész országban szokássá vált az iskolától való búcsúzás, mely jelképesen a gyermekkor végét és a felnőttkor kezdetét is jelenti.

Sajnos az idei évben ezen a hétvégén nem csendülhetnek fel a jól ismert dallamok, végzős diákként nem búcsúzhattok el iskolátok épületétől, nem ünnepelhettek együtt rokonaitokkal, barátaitokkal. Egy korszak azonban így is lezárul, és az életetek egy új szakasza indul el.

Hétfőn rendhagyó körülmények között kezdetüket veszik az érettségi vizsgák. Biztosak vagyunk abban, hogy Békéscsaba kiváló középiskolái elláttak mindannyiótokat a tudással, képzettséggel, mely a sikeres megmérettetés záloga. Az előkészületekből az is látszik, az oktatási intézmények mindent megtesznek, hogy biztonságos körülmények között kerüljön sor az írásbeli feladatok megoldására.

Érdemes a nagy próbatétel előtt visszagondolni mindazokra, akik segítettek, biztattak, bátorítottak benneteket az évek során. Ők lélekben Veletek lesznek a következő napokban, hetekben, és persze azután is. Köszönjétek meg szüleiteknek, tanáraitoknak, hogy elkísértek az idáig vezető úton, megalapozva ezzel a sikeres felnőtt életet!

Fontos, hogy a középiskolás évek után se szakadjatok el egymástól diáktársaitokkal! Az elmúlt esztendőkben mély barátságokat kötöttetek, amelyek elkísérnek további utatokon!

Tisztelt végzős diákok!

Szép eredményeket kívánunk Nektek az előttetek álló vizsgákhoz, aztán pedig kinek-kinek sok sikert a felsőfokú tanulmányokhoz, illetve a munka világában való elhelyezkedéshez. Bármerre is vezessenek Benneteket a következő évek, ne feledjétek: Békés megye, Békéscsaba hazavár!

 

Békéscsaba, 2020. május 2.


Herczeg Tamás, a Békés megyei 1-es választókerület országgyűlési képviselője 

Paláncz György, Békéscsaba Megyei Jogú Város oktatási tanácsnoka

 

További programok »

Itthon

Két baleset történt Gyula közelében július 8-án

Szerda délelőtt, Gyula Szanazug részén a Kettős-Körös partjáról egy személygépkocsi a folyóba csúszott. Délután Gyulán, a 44-es főút elkerülő szakaszán, az Újkígyósi elágazás irányába egy platós kisteherautó személygépkocsival ütközött.
2020. július 9. 17:48
FEL