Heló meló! - Pályaválasztási vásár a CsabaParkban

2015. november 5. 19:47 | Mikóczy Erika

A több mint 100 kiállító standon idén, a 43 közép - és felsőfokú iskola mellett, 50 munkaadó is jelen van. A két napos rendezvényen rendhagyó módon a diákok mellett, a felnőtteknek is készülnek programokkal a szervezők.

- Nagyon fontos egy ilyen pályaválasztási kiállítás, mert itt közel hozhatjuk a szereplőket egymáshoz. Testközelből megtapasztalhatják, melyik az a szakma, ami leginkább közel áll hozzájuk – mondta el Palotás József a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal szakmai főigazgató-helyettese.

Nagyon sokat változott a munka világa az elmúlt években, éppen ezért a kiállításon nagy hangsúlyt fektetnek a szervezők a hiányszakmák bemutatására, melyeket a kismesterségek sátorban ki is próbálhatnak a pályaválasztók.

A rendezvény legfontosabb célja a folyton változó munkaerő-piaci igényekhez igazodó pályadöntések meghozatalának segítése. Ezért igyekeznek a legnagyobb a munkaerőhiány küzdő műszaki terület felé orientálni a résztvevő fiatalokat.

De persze emellett a mezőgazdaság, a gépipar, az élelmiszeripar, vagy az egészségügy is éppúgy szerephez jut a még péntek is zajló a vásáron. Így aki nyitott szemmel jár, biztosan megtalálja a neki való szakmát.

Vágvölgyi Nóra

 

További programok »

FEL