Hatvanezren keresték fel a szülőknek szóló információs oldalt

2020. március 8. 15:32 | behir

Az indulása óta eltelt öt nap alatt mintegy 60 ezren keresték fel a gyerekaneten.hu-t, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szülőknek szóló információs oldalát – hangzott el szombat este az M1-en.

Tafferner Éva, az NMHH kommunikációs igazgatója elmondta, azért hozták létre az internetes oldalt, mert szerettek volna egy olyan felületet, ahol tájékoztathatják a szülőket arról, hogy pontosan milyen oldalakat látogatnak, milyen játékokkal játszanak a gyerekek, amikor a „neten lógnak”.

Jelenleg mintegy 80 témában találhatnak információt a szülők a honlapon, s kvízeket is kitölthetnek, hogy teszteljék a tudásukat – fűzte hozzá.

Arra szeretnénk a szülőket biztatni és bátorítani, hogy kezdjenek kommunikálni (…) ezekről a témákról a gyerekeikkel, hiszen csak úgy tudják őket biztonságba tudni, ha tisztában vannak azzal, hogy milyen veszélyek fenyegetik őket – fogalmazott a kommunikációs igazgató, hozzátéve: a cél az, hogy a gyerekek biztonsággal használják az internetet.

 

Forrás: MTI/VG

Itthon

573 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 111 beteg

573 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 353 276 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 111 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 11 520 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 231 915 fő, az aktív fertőzöttek száma 109 841 főre csökkent.
08:47
FEL