Hatvan lépéssel tisztelgett a Jókai Fekete Pál díszpolgár előtt

A kivágott zászlón átlépve tehettek meg a megemlékezők 60 lépést.

A Békéscsabai Jókai Színház a hagyományos megemlékezések mellett egy különleges installációval, interaktív sétával emlékezett meg az 1956-os események helyi hősire. A Szent István tértől, egy kivágott zászlón átlépve tehettek meg a megemlékezők 60 lépést a kövezeten, amire 1956-tól 2016-ig voltak az évszámok felírva. Így értek a színházhoz.

A színház főbejáratánál Fekete Pál Békéscsaba díszpolgárának képe fogadta a lakosságot, aki egyik főszereplője volt az itteni októberi eseményeknek. Bèketárgyalásokat folytatott az orosz csapatok vezetőivel. Seregi Zoltán a Jókai igazgatója elmondta fontosnak tartja, hogy minél többen megismerjék a helyi eseményeket városunk díszpolgárát, akár egy színdarab egy megemlékezés kapcsán.

– A 60 lépés legvégén, a 2016-os táblára rálépve pedig ott van előttünk a színház erkélyére fölakasztva egy molinó, amin Fekete Pali bácsi képe van. Hiszen ő a mi hősünk, emblematikus hősünk itt Békéscsabán és szimbolikusan ott ér véget a hatvan lépés, egy főhajtással kedves Pali bácsinak- mondta Seregi Zoltán a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója. 

Megosztás:

Címke: ,