Határsértőket fogtak el a rendőrök Battonyánál

2017. július 6. 19:11 | behir.hu

Hét szír és egy pakisztáni állampolgár lépte át illegálisan a magyar–román határt Békés megyében. A magyar rendőrök elfogták és átadták őket a román hatóság képviselőinek.
A Battonya Határrendészeti Kirendeltség rendőrei 2017. július 6-án, 6 óra 45 perc körül Battonya külterületén, egy erdős területen elfogtak nyolc külföldit. Egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. Szír és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, Romániából illegálisan, a zöldhatáron érkeztek. A rendőrök a meghallgatásukat követően, 2017. július 6-án, 18 órakor átadták őket a román hatóság képviselőinek.

További programok »

Itthon

Magasabb béreket és biztonságosabb közlekedést is jelenthet az új út

Októberben adhatják át az M44-es első ütemében megvalósuló Kondoros–Tiszakürt közötti 62 kilométeres szakaszt. A gyorsforgalmi út Békés megye egyik legfontosabb beruházása. Várhatóan 2020-as befejezésével, egy órával rövidül majd a Budapest–Békéscsaba közötti utazási távolság. Fellendülő gazdasági életet, magasabb béreket és biztonságosabb közlekedést remélnek az úttól a térség lakói.
09:47
FEL